Lang leve de adults only-camping

adults only camping fb kamperen

 

Zo’n plek waar het geluid van de vogeltjes de boventoon voert en niet de herrie van rapper Donnie.

 

 

 

Mijn vriendin C. is dol op kinderen en pubers. Ze geeft al jaren les op een mbo en is een van de leukste leraren op die school. Ze heeft geduld van hier tot Tokyo en snapt wat er in het brein van haar leerlingen omgaat als ze denken aan hun vakantie, namelijk flink uitgaan en hard feesten. En juist daarom gaat ze het liefst naar een adults only-camping waar je alleen je tent op mag zetten of je caravan mag parkeren als je 18+ bent en waar dus geen baby of puber te bekennen is. C. houdt namelijk ook van rust en ruimte.

 

Tijdens haar vakantie blieft C. geen gillende of rondrennende kinderen voor haar tent, en de bonkende herrie van rapper Donnie uit de speakers van feestende en zuipende pubers kan haar gestolen worden. Net als de biertoren, de piesende peuters in het zwembad of de gillende ouders die voor de zoveelste keer hun ruziënde kroost uit elkaar moet trekken. Ze snapt best dat sommige baby’s nachts niet kunnen slapen, maar het is wel een beetje jammer dat ze de hele camping wakker krijsen.

 

Dus zoekt C. samen met haar man de rust en ruimte van de adults only-camping en ze heeft al de nodige pareltjes gevonden. Van superduper luxe ‘glampings’ tot simpele campings ‘à la campagne’, van het Gelderse Vorden tot de Franse Vaucluse, zal ik maar zeggen.

 

Vaak zijn de plekken riant en van alle gemakken voorzien en er is geen glijbaan, zandbak of animatieteam te vinden. Maar wel altijd schone douches en toiletten!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit