Lams­koteletjes met pistache­korstje

 

Pistachecrunch en honing geven deze koteletjes een feestelijk randje. Als je in een romantische bui bent, kun je er voor extra kleur en smaak ook nog gedroogde rozenblaadjes overheen strooien.

 

Dit heb je nodig

  • 100 g ongezouten pistachenootjes gepeld
  • 12 lamskoteletten
  • zout en peper
  • 4-6 el honing

 

Voor de marinade

  • 8 el olijfolie
  • 
1 teentje knoflook uitgeperst
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 el citroensap

 

Zo maak je het

  1. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak fijn. Leg de gehakte pistachenootjes op een bord.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de koteletjes hierin minimaal 30 min. marineren.
  3. Haal de koteletten uit de marinade, dep ze lichtjes droog en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  4. Gril de koteletjes 1-2 min. per kant in een hete grillpan of op de hete zone van de bbq.
  5. Bestrijk met een kwastje de ronde zijkant van de koteletjes met honing. Druk ze in de nootjes en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Gegrild & Geroosterd
Anya van de Wetering, Marjolijn Rosendaal 
9789089897909
Uitgeverij: TERRA