Concealer, primer, foundation:welk laagje moet nou eerst?

 

Voor de nieuwe trend, zo’n fijne naturelle look, heb je juist een heleboel verschillende producten nodig. Laagjes dus. Wanneer gebruik je welk product? Anita geeft een update.

 

Anita: Een beetje poeder tegen het glimmen is wel genoeg dacht ik, zo richting het voorjaar. Maar nee, voor een perfecte huid gebruik je meerdere producten en die breng je laag voor laag op. Denk niet dat je nu een dikke plak foundation op je gezicht krijgt. Het zijn meer een soort filters die je over elkaar heen kunt aanbrengen. Mijn advies is gewoon beginnen en dan kijken wat je zelf het mooiste vindt.

 

Ik deed eerst concealer en dan foundation, maar het moet dus andersom

 
Alleen al op het gebied van foundation is er zo veel. En: wanneer gebruik je het een en wanneer het ander? Zo begon ik bijvoorbeeld altijd met concealer en bracht ik daarna de foundation aan. Volgens visagisten is het beter om dit andersom te doen, en ik geef toe: het resultaat is inderdaad mooier. Hieronder geef ik je een ‘update’ van de laatste foundationtrends. Ga je all the way, begin dan met stap 1 en eindig met stap 9. Maar je kunt natuurlijk ook af en toe een stap overslaan.

 

 

1 Primer

Na je dagcrème en voor je foundation kun je een primer aanbrengen. Ik ben fan, want een primer maakt je huid iets gladder, de foundation hecht beter en blijft langer en mooier zitten. Je krijgt dus gewoon een mooier resultaat.

Collistar smoothing filler make-up base €24

 

 

2 Highlighter

Als je je huid net iets meer wilt laten stralen is de highlighter perfect. Gebruik hem voor de jukbeenderen, kin, ooghoeken en de cupidoboog boven de lippen.

Bobbi Brown Retouching Face Pencil €29

 

 

3 Foundation stick

Voor een mooie egale huid kun je natuurlijk veel verschillende foundations gebruiken. Ik gebruik vaak de Chubby Stick en vervaag de crème naar de buitenkant van het gezicht met mijn vingers voor een natuurlijk effect.

Clinique Chubby Foundation Stick €29

 

 

4 Foundation

Dit is ook een fijne foundation. Belangrijkste is dat de kleur en de structuur van de crème goed matcht met je huid. Een natuurlijk effect is het mooiste.

Lancôme Teint Miracle €45

 

 

5 Color-correcting

Door middel van kleuren kun je je huid egaler maken, mits goed gebruikt natuurlijk. Roodheid egaliseer je met de kleur groen, en lavendel of blauw werkt goed op donkere plekken en wallen.

Maybelline master-camo-palette €15,95 

 

 

6 Poeder

Met poeder krijg je een mooie zachte finishing touch, het zorgt ervoor dat je huid niet dof wordt of gaat glimmen.

Dior Skin Nude Air Loose Powder €51

 

 

7 Blush

Met een beetje blush krijg je meer kleur in je gezicht en je kunt er je gezicht iets meer vorm mee geven. Zelf doe ik altijd wat op mijn jukbeenderen.

Guerlain Meteorites Happy Glow €74

 

 

8 Bronzers

Voor iedereen die een gezonde vakantiegloed wil! Je brengt de bronzer als laatste aan, een beetje op je neusboog, bij de slapen en op de wangen.

Michael Kors Bronze Powder €39

 

 

5 Concealer

Voor alle oneffenheden, wallen en donkere plekken is de concealer onmisbaar. Ik kan niet zonder!

Smashbox Concealer €25

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.