Verschil van inzicht op de redactie

 

We zitten lekker te werken ’s ochtends vroeg. Komt er een collega fluitend aan op de fiets. Die kun je bij ons gewoon binnen zetten, dus we hoorden haar fluitend aankomen. Ze is de dag ervoor verhuisd en vertelt heel blij, dat ze nog maar vijf minuten hoeft te fietsen en ze is er al. ‘Lijkt me toch zo heerlijk’, zegt Renee, die tegenover me zit. ‘Dat je op je fietsje stapt en vijf minuten later op je werk bent’.

 

We zijn allebei forensen en hebben elke ochtend en avond nogal te kampen met files, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen, maar toch niet echt helemaal. Ik heb jarenlang één keer per week overnacht in een hotel op vijf minuten van de redactie. Hoefde ik niet zoals gebruikelijk urenlang te reizen en zat ik hupsakee, zo achter m’n bureau. Recht uit bed als het ware.

 

Via de douche natuurlijk, dat dan weer wel.

 

Nou, dat was ook niet alles, want op dat soort ochtenden ontdekte ik dat ik nog niet bepaald helemaal ‘opgestart en klaarwakker’ was als iedereen binnen kwam lopen en meteen van alles wilde overleggen. Dus ik vertel dat, waarop Renee zegt: ‘Niet wakker? Als ik zo dicht bij m’n werk zou wonen, zou ik eerst even lekker een uurtje gaan sporten.’

 

Sporten? Lekker? Hoe kom je erop? Als je bijvoorbeeld gewoon nog een uur extra kunt slapen. Ik kan alleen maar aan slaap-winst denken. Korter reizen, langer slapen. Mmm… Misschien ben ik wel gewoon van een andere planeet. Of had ik toch beddentester moeten worden.

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter