Dit heb je nodig
- 45 gram hazelnoten
- 100 gram fijngehakte pure chocolade
- 180 gram gedroogde vijgen
- 45 gram dadels
- 2 eetlepels cognac
- 60 gram gedroogde abrikozen
- 35 gram gehakte pistachenoten (zonder zout, zonder schilletjes)
- 2 theelepels kaneel
- Halve theelepel gemalen steranijs (erg lekker!)
- Eetbaar papier/ouwel/rijstpapier (wij noemden het vroeger eetpapier), twee stukken van 20×15 centimeter
Zo maak je het
- De hazelnoten een beetje roosteren in een droge koekenpan. Zodat ze licht knapperig worden. Grof hakken en af laten koelen.
- De chocolade smelten en een beetje af laten koelen.
- In de keukenmachine de vijgen, dadels en cognac fijn maken.
- Het mengsel in een kom mengen met de hazelnoten, pistachenoten, abrikozen, steranijs, kaneel en chocolade.
- De stukken eetpapier op een droge aanrecht leggen. Het mengsel in een langwerpige vorm op het papier leggen tot ongeveer vier cm van de uiteinden. Goed aandrukken en dan stevig vast rollen in het papier. Het papier dat overblijft met een scherp mes afsnijden.
- 6 uur in de koelkast en de boel te laten stollen en dan met een scherp mes mooie plakjes snijden. Niet te dun, niet te dik.