‘Kwam hij überhaupt nog wel opdagen?’

 

‘Dat we tegenwoordig allemaal daten met mensen die we nog nooit in het echt hebben gezien vind ik eigenlijk een wild concept.’

 

 

 

‘Toch doe ik er zelf ook aan mee, althans, tot deze disaster date dan. Om de liefde van je leven te vinden moet je je er af en toe gewoon aan wagen, en dus dofte ik mezelf op om een drankje te drinken met Sander, die ik op een datingapp had ontmoet.

 

Veel hadden we nog niet gepraat. Eigenlijk hadden we alleen maar een paar beleefdheden uitgewisseld en een datum en een plek uitgezocht. Die impulsiviteit heb ik inmiddels afgeleerd, want de ellende begon al bij binnenkomst. Vlak voordat ik aankwam appte hij me met: ‘ik ben er al, wat wil je drinken?’ Ik appte terug dat hij wel even kon wachten met bestellen, ik stond immers bijna voor de deur. Misschien gek hoor, maar nadat je date je zo’n appje stuurt verwacht je toch ook dat hij daadwerkelijk binnen zit? Nou, blijkbaar was die verwachting te hoog, want hij was nergens te bekennen.

 

Verward appte ik hem of ik wel in het goede café zat, maar eigenlijk wist ik dat ik het niet fout kon hebben gedaan. Ik bestelde een drankje en terwijl ik op zijn antwoord wachtte kwam er een onbekende man wel erg dicht bij me zitten. Hij sprak me aan en stelde me tientallen vragen: waar ik vandaan kwam, hoe ik heette, of ik alleen was en of hij een drankje voor me mocht bestellen. Er was inmiddels bijna een kwartier voorbij gekropen zonder antwoord van mijn date, dus ik stuurde er nog een appje achteraan met de vraag of hij snel wilde komen, aangezien ik aardig werd lastig gevallen door de volhardende vreemdeling naast me.

 

Nadat er weer een kwartier was verstreken, besloot ik de handdoek in de ring te gooien. Mijn date kwam niet meer opdagen en de man naast mij solliciteerde naar een mega uitbrander van mijn kant. Eenmaal terug in de auto besloot ik op onderzoek uit te gaan. Onze app was nog steeds angstvallig stil, maar wat me al helemaal verbaasde was zijn datingprofiel: die was namelijk verdwenen.

 

Beduusd reed ik naar huis en nu heb ik zóveel vragen. Had hij me binnen zien komen en vond hij me zo onaantrekkelijk dat hij meteen is gegaan? Is hij überhaupt wel komen opdagen? Of was mijn date een catfish en bleek de man naast mij, die veel te graag bij me in de buurt wilde zijn, de man te zijn geweest waar ik mee had afgesproken? Ruimte om daar achter te komen heb ik niet. Ik vond het zo’n vaag verhaal dat ik hem meteen overal op heb geblokkeerd en ik ben blij dat ik nooit meer wat van hem heb gehoord. Ik heb mijn lesje in ieder geval geleerd en ga vanaf nu uitsluitend eerst op FaceTime-date voordat ik aan het echte werk begin.’

 

Door: Redactie Amayzine.com