Vermeer of Rembrandt aan de muur?

 

Renee: Het is weer eens wat anders, zo’n prachtige kunstposter aan de muur. Een eyecatcher tot en met! Ik ben zó blij dat ik dat ontdekt heb. Kan het iedereen aanraden.

 

 

Het Rijksmuseum heeft iets bedacht waar ik nou ontzettend blij van word. Namelijk Rijksstudio; als eerste museum ter wereld geeft het Rijksmuseum circa 200.000 digitale objecten vrij uit de collectie. Gratis en voor niks en in hoge resolutie. Het fijne daarvan is: als ik er eentje zat ben dan hangt er volgende week weer iets nieuws en dat helemaal voor niks! Ook leuk is dat je ze mooi kunt laten drukken op papier en inlijsten. Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is een foto direct gedrukt op glas. Maar bij het Rijksmuseum kun je ook direct je lievelingskunstwerk laten drukken op canvas of op postkaarten. Dus kijk wat het beste bij jou thuis past.

 

 Het werkt als volgt:

  • Klik hier.
  • Zoek op jouw favoriete kunstenaar.
  • Zoek een werk dat je mooi vindt en kies bij het hartje of je het ‘volledige werk’ of een ‘detail’ wilt bewaren.
    Of klik direct op downloaden.
  • Kies in welke verzameling je je kunstwerk of detail wilt bewaren, of maak een nieuwe verzameling aan.
  • Het (detail van het) werk is bewaard in je Rijksstudio.

 

Tip: Bewaar al je favoriete kunstwerken en tijdens een bezoekje aan het Rijksmuseum kun je ze dan terugvinden via deze app Tijdens de mediatour klik je op de hartjes en uiteindelijk vind je ze terug in je eigen Rijksstudio.

 

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs