Kruidvat komt in actie tegen verzorgingsarmoede

 

Denk je eens in hoe je je zou voelen als je te weinig geld hebt om shampoo of tandpasta te kopen. Vervelend idee, hè?

 

 

Ik moet er niet aan denken dat ik niet dagelijks met een frisse mond de deur uitga. En ik krijg al jeuk van het idee dat ik mijn haar niet om de dag kan wassen. Toch is dat de dagelijkse realiteit voor ruim anderhalf miljoen mensen die zoveel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen dat ze steeds meer gewone dingen niet meer kunnen kopen. En zoiets simpels als een tube tandpasta of shampoo is dan simpelweg te duur.

 

En als je jezelf slecht verzorgt omdat je het niet kunt betalen, krijg je er vanzelf ook last van. Mensen die in armoede leven hebben veel vaker een slecht gebit of huidproblemen. Op zich voel je je al ongemakkelijk als je dan (veel) transpireert, laat staan als je geen lekkere deodorant hebt om die penetrante geur weg te krijgen.

 

Dit heet met een mooi woord verzorgingsarmoede en één op de zeven volwassen Nederlanders heeft ermee te maken. Meisjes die van school spijbelen omdat ze geen tampons kunnen kopen. Mannen die op hun werk gepest worden omdat ze vanwege de zweetgeur niet lekker ruiken. Vrouwen die zich heel onzeker voelen omdat ze met vet haar de deur uit moeten. Het zorgt voor een heleboel stress en schaamte bovenop de problemen die er al zijn. En dat zijn ook mensen zoals jij en ik, met een baan en een gezin.

 

Kruidvat komt daarom met een hele mooie actie waar je deze groep op een heel simpele manier mee kunt helpen. Je koopt een van de honderden actieproducten, variërend van maandverband tot mondwater, en Kruidvat doneert een extra product (de +1) aan een gezin in armoede. Zo kan ook iemand met een heel kleine portemonnee fris en goed verzorgd de deur uit.

 

Onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van Kruidvat en Stichting Armoedefonds.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit