Krokante dumplings met gestoomde asperges en sojabonen

 

 

Kijk, zo nu en dan wil je gewoon zo snel mogelijk iets op tafel toveren en ga je voor kant-en-klaar. Dumplings van de toko zijn in die gevallen een te gekke crowd pleaser.

 

In combinatie met gestoomde asperges en sojaboontjes maak je er in een oogwenk een lekkere lunch mee. Dit recept is afkomstig uit het recent verschenen Aspergesvan Jessica Lek, waarin je 30 recepten met witte, groene en paarse asperges vindt.

 

 

 

Krokante dumplings met gestoomde asperges en sojabonen

 

Bereiding: 20 min

Personen: 4

 

Dit heb je nodig:

  • 1 zak (600 g) kant-en-klare verse of diepgevroren Japanse of Koreaanse dumplings
  • 450 g groene of violette asperges, schoongemaakt
  • 150 g gedopte sojabonen (edamame)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1-2 el chiliolie (Aziatische supermarkt)
  • 1-2 el geroosterde sesamolie (van goede kwaliteit)
  • 1 bakje (10 g) shisocress, koriandercress (online verkrijgbaar) of andere kiemgroente(n) naar keuze
  • 1 potje knoflook-chilisaus, om erbij te serveren

 

 

 

 

1. Gebruik je diepgevroren dumplings, haal ze dan ongeveer 20 minuten voor gebruik uit de vriezer en leg ze op een paar velletjes keukenpapier.

 

2. Snijd de asperges diagonaal in tweeën of in drieën. Leg de asperges in een stoommandje en stoom ze afgedekt boven een pan met een laagje kokend water in ca. 6 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de sojabonen toe en stoom ze mee. Draai het vuur uit.

 

3. Verwarm intussen een brede hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de zonnebloemolie toe en bak hierin de dumplings in 6 tot 8 minuten krokant. Keer ze eventueel halverwege de baktijd om.

 
4. Leg de dumplings op een (warme) schaal en schep er de lauwwarme asperges en sojabonen bij. Druppel er naar smaak chiliolie en sesamolie overheen. Garneer met de kiemgroente(n) en geef er wat knoflook-chilisaus bij. Lekker met een Japans biertje of gekoelde sake.

 

 

 

 

Titel: Asperges
Auteur: Jessica Lek
Uitgever: Good Cook
Prijs: €10,95

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav