‘Kroegen weigeren MBO-studenten’

 

Nou ja zeg, waar slaat dit dan weer op?

 

 

 

TV programma Radar zocht dit uit, en kwam tot de conclusie dat de MBO-student sinds 2020 eigenlijk niet meer mee telt. Zo worden ze bijvoorbeeld bij sportclubs, winkels en kroegen geweigerd. Bízar.

 

Student Jarno ging op pad in Utrecht, en Radar ging undercover met hem mee, waar hij zes kroegen bezoekt. En het was behoorlijk pijnlijk hoe hij daar werd behandeld.

 

‘Nee, het is alleen hogeschool hier’

 

Dat is het antwoord dat hij bij de eerste kroeg krijgt. De uitsmijter is onverbiddelijk en zegt dat het ‘regels van de eigenaar’ zijn. Als hij het later probeert bij een club, wordt hem ook gevraagd naar een studentenkaart. Wanneer de uitsmijter erachter komt dat hij een MBO-student is, wordt hij geweigerd.

 

Dit komt niet als verrassing bij Jelmer Becker, voorzitter van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs MBO (JOB). Die maakte hetzelfde mee in Amsterdam, waar hij bij een sportcentrum 400 euro moest betalen — terwijl studenten 120 euro moesten betalen. Nou ja, studenten… Alleen als je aan de hogeschool of universiteit studeerde kreeg je dat tarief.

 

Zelfs Spotify en MacBook doen mee met deze opleidingsdisriminatie

 

Jazeker, zelfs als je een MacBook wil aanschaffen met studentenkorting betaal je gewoon de volle prijs als je MBO studeert. Belachelijk, toch? Radar maakte er onderstaand item over en ik heb echt met mijn oren staan klapperen.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer