Dit heb je nodig
5 el soya saus
2 tl bruine basterdsuiker
1,5 el sesamolie
1 el gochujang saus (Koreaanse chilipasta, te koop bij Amazing Oriental)
1 el fijngesneden knoflook
1/4 tl zwarte peper
450 gr kippenborst, in dunne plakjes gesneden
150 gr rijst
1 el geroosterd sesamzaad
12 slabladen
24 komkommer stukjes
4 lente uitjes met loof, aan ringen gesneden
korianderblaadjes
Zo maak je het
Voeg de eerste 6 ingrediënten samen in een kommetje en roer tot een gladde marinade. Houd 3 eetlepels apart in een kopje. Roer de kip door de marinade en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan. Kan eventueel langer in een goed sluitbare plastic zak in de vriezer.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Haal de kip uit de marinade. Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg olie toe en bak de kip snel aan beide kanten gaar.
Bestrooi de kip met wat sesamzaad. Leg de slabladen als kommetjes op een grote platte schaal of plank, doe 3 eetlepels rijst in elk slablad, doe er dan wat kip op, 2 komkommer stukjes, en de uien. Sprenkel er een theelepel marinade op die was achtergehouden. En garneer met korianderblad.
Eet smakelijk!