Kopen zonder kijken? Je moet het maar durven…

 

Tegenwoordig woon je voor een half miljoen in een kippenhok. Maar dat levert wel leuke televisie op.

 

Wat is dat toch een heerlijk programma, dat Kijken zonder kopen. Martijn Krabbé koopt een huis voor je zonder dat je het gezien hebt. Ha, je moet het maar durven om de duurste aankoop van je leven uit handen te geven zonder dat je ook maar enig benul hebt wat je ervoor terugkrijgt.

 
Maar ik snap wel dat alle hulp geoorloofd is als je wanhopig op zoek bent naar een koopwoning en het lukt niet om iets te vinden. Tja, wat moet je dan? In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd er wel een smak geld uitgegeven zeg. Joeke en Fernant wilden graag wat groters dan hun Amsterdamse etage van 51 vierkante meter. Maar om nou te denken dat ze dat in Haarlem wel zou lukken?

 
Ik zat met stijgende verbazing te luisteren naar hun wensenlijstje. De makelaar probeerde het nog even luid en duidelijk tussen de oren te krijgen: of je betaalt heel veel geld voor een kleine woning of je kijkt wat verder dan je neus lang is en koopt wat groters.

 
Nou je raadt het al: voor een godsvermogen werd er een bouwval gekocht. Voor dat geld had het stel een huisje waar alleen de buitenmuren nog van overeind stonden. En toen moest de verbouwing dus nog beginnen. Maar Bob, de verbouwer van het programma, verstaat zijn vak wel. Hij weet er met een beperkt budget altijd wel weer een paleisje van te maken, maar moest deze keer in Haarlem met een budget van 130.000 euro (!) wel heel erg zijn best doen om die lege kubus, zoals Martijn het huis noemde, op te vullen. Meine gute. Bob noemt het zelfs ‘de grootste metamorfose ooit van dit programma’.

 

 

Toen ze het huis voor het eerst zagen moesten ze wel even slikken, maar uiteindelijk zijn Joeke en Fernant wel heel blij met het resultaat. En gelukkig maar, want de centjes zijn hartstikke opperdepop. Kopen zonder kijken, je moet het maar durven. Op naar de volgende bouwval. Aanstaande maandag om 20.30 uur op RTL 4. 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl