Komt dat zien in het Van Gogh!

 

The Joy of Nature: kolossale werken van een kolossaal kunstenaar

 

David Hockney (geboren in 1937 en nog steeds alive and kicking) is kleurrijk, Brits, schilder, tekenaar, graficus, decorontwerper én fotograaf en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Britse kunstenaars van de 20e eeuw – niet voor niets dat zijn Portrait of an Artistvorig jaar voor de lieve som van 90 miljoen dollar werd geveild bij Christies.

 

 

 

In de jaren negentig trok hij van Los Angeles naar zijn geboortegrond Yorkshire Wolds in Groot-Brittannië om de voor die regio zo typerende landschappen te gaan schilderen en dat is waar onze Vincent van Gogh in beeld komt. Want de overeenkomsten tussen Van Goghs landschapsschilderijen en die van Hockney zijn onmiskenbaar. Niet verwonderlijk dus dat die werken nu te bewonderen zijn in het Amsterdams Van Gogh Museum. Ze zijn een absoluut visueel spektakel, meestal vrolijk, soms bevreemdend, veelzijdig, groot en groots en daarom niet te missen!

 

Hockney – Van Gogh loopt nog t/m 26 mei.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans