Koken voor grote groepen: tips en inspiratie

 

Koken voor een grote groep kan een flinke uitdaging zijn, zeker als je dit nog niet eerder hebt gedaan.

 

 

Koken voor een grote groep kan een flinke uitdaging zijn, zeker als je dit nog niet eerder hebt gedaan. Maar het kan ook ontzettend leuk zijn als je het goed aanpakt! Hoe tof om voor een grote groep een heerlijk maaltijd te kunnen neerzetten waar iedereen van geniet? Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips op een rij gezet. Succes!

 

1. Maak een slim menu

First things first: het eerste wat je moet doen is bedenken hoeveel mensen er komen en wat je budget is. Houd het menu ook lekker simpel en kies gerechten die je van tevoren kunt bereiden. Denk bijvoorbeeld aan soepen, pasta’s, of van die altijd lekkere ovenschotels van Boodschappen.nl zoals lasagne of aardappelgratin. Deze gerechten worden vaak zelfs nóg lekkerder als ze een dag van tevoren zijn gemaakt en alles lekker is ‘ingeweekt’.  Zo hoef je op de dag zelf alleen nog maar alles op te warmen, en kun je ontspannen met je gasten. Handig!

 

2. Check dieetwensen

Eerlijk is eerlijk. Niets is vervelender dan er op het laatste moment achter komen dat een van je gasten een allergie heeft of vegetarisch eet. Vraag dus ruim van tevoren naar eventuele dieetwensen. En gelukkig zijn er tegenwoordig volop recepten voor elk dieet, dus of je nu een glutenvrij, veganistisch, of kindvriendelijk menu nodig hebt, er is altijd wel iets lekkers te vinden dat iedereen kan waarderen. Geloof ons maar! Lang leven Google.

 

3. Slim boodschappen doen

Een goede voorbereiding begint óók bij een slim boodschappenlijstje. Als je precies weet wat je gaat maken, kun je dus ook lekker gericht inkopen doen. Denk eens aan seizoensproducten die vaak voordeliger zijn en let op aanbiedingen om binnen budget te blijven. Voor een grote groep is het ook handig om bij producten te blijven die je al kent en die makkelijk in grotere hoeveelheden te bereiden zijn #tipvanflip.

 

4. Begin van tevoren

De truc om echt lekker stressvrij te koken voor een grote groep is om op tijd te beginnen. Je kunt vaak al een dag of twee van tevoren beginnen met de voorbereidingen. Maak de ovenschotels alvast klaar en zet ze in de koelkast of vriezer. Ook sauzen, soepen, en desserts zoals tiramisu kun je van tevoren maken. Dit geeft je op de dag zelf meer tijd om met je gasten door te brengen. Maak dus een slimme tijdsplanning voor jezelf en besluit wanneer je wat gaat doen.

 

Succes met kokkerelen!

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl