Koffie zo zwart als je ziel

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Dit zegt het over jou als je zwarte koffie drinkt. 

Drink jij je koffie zwart? Grote kans dat je dan een antisociale, sadistische of psychopathische persoonlijkheid hebt. In de volksmond: een gevaarlijke gek. Dat heeft onderzoek aan een Oostenrijkse universiteit uitgewezen.

 

De wetenschappers waren op zoek naar een verband tussen smaakvoorkeuren en persoonlijkheid. Ze onderzochten wat bijna duizend mensen graag eten, met enquêtes bepaalden ze welke persoonlijkheidskenmerken hun proefpersonen hebben. Conclusie: mensen die van bitter houden, hebben vaker kwaadaardige trekken. Ze zijn meer dan gemiddeld sadistisch, anti-sociaal en zelfs ronduit psychopatisch. Bij mensen die liever zoute, zoete of zure smaken proeven, zijn deze persoonlijkheidskenmerken veel minder aanwezig.

 

Boos om broccoli
Oorzaken voor het verband tussen smaakvoorkeur en persoonlijkheid zijn door de wetenschappers niet onderzocht. Worden mensen psychopaat als ze veel zwarte koffie drinken? Ontwikkelen ze sadistische trekken als ze spruitjes, witlof of broccoli moeten eten? En mocht je het je afvragen: bijna de helft van de proefpersonen was vrouw, dus dat hele ‘mannen van Mars, vrouwen van Venus’ gedoe is ook niet de verklaring.

 

Vijftig tinten grijs
Sadisme heeft trouwens in dit verband niks te maken met Vijftig tinten grijs-achtige voorkeuren. Het gaat om mensen die kwetsend en vernederend gedrag vertonen in doodgewone situaties. Mensen beledigen, snel boos worden en zomaar onaardig zijn, wordt gezien als sadistisch gedrag. Antisociaal gedrag is gedrag dat ingaat tegen algemene normen en waarden.

 

Gemene collega
Ha, dit verklaart zoveel! De collega die alleen maar kritiek had op je powerpoint? Mensen die de trein instappen voordat andere mensen zijn uitgestapt? Types die filmen en fotograferen bij een concert, terwijl ze weten dat iedereen daar last van heeft? Helemaal uit hun stekker gaan als de bediening hun broodje niet snel genoeg brengt? Komt allemaal door zwarte koffie.

Door: Redactie FavorFlav