FRANSKA X DUIFHUIZEN

 

Koffer­stress? Vanaf nu nooit meer…

 

Een grote rolkoffer meenemen naar de camping is natuurlijk geen goed idee. En al die harde koffers passen niet makkelijk in de kofferbak van mijn autootje voor een acht-uurs-rit naar Oostenrijk…

 

 

 

 

Veertig procent van de werkende Nederlanders ervaart vakantiestress in de periode voor ze op vakantie gaan. Waar hebben we dan het meeste last van? Het schoonmaken van ons huis voor vertrek, onze koffers inpakken én lange wachtrijen op het vliegveld. Best vervelend, want een vakantie zou juist rustgevend moeten zijn. Daarom besteden we deze week op Franska.nl extra tijd aan hoe we vakantiestress het makkelijkst kunnen vermijden. Zo legde Franska een paar dagen geleden al uit hoe je je tas het beste kan inpakken, gaf Irene je al tips over waar je op moet letten als je een nieuwe koffer of tas koopt, en leg ik vandaag uit welke koffer of tas het meest geschikt is voor welke vakantie.
 
Want zoals ik al zei, een grote rolkoffer op de camping is geen goed idee. Rolkoffers op een camping überhaupt. Dat rollen over gras en grind om bij je tent te komen, ooit geprobeerd? Ik wel. Niet te doen…
 
Irene, die naast me zit, zegt net ook: ‘Als mijn pubers, mijn man en ik allemaal harde koffers hadden konden we nooit met de auto weg. Dat past nooit bij ons onder de achterklep. Wij hebben daarom allemaal alleen maar reistassen, wel op wieltjes, want wij kamperen nooit. Maar reistassen kan je nog gewoon boven elkaar opstapelen en met een beetje passen en meten lukt het wel.’
 
Dus: reden genoeg om extra aandacht te besteden aan het bedenken van welke koffer of tas je nou eigenlijk het beste kan gebruiken voor welke soort vakantie. Dus dat leg ik allemaal even haarfijn voor je uit.
 

 

Werkreis
Een werkreis is altijd wel een dingetje. Je moet er namelijk netjes en representatief uitzien maar ook makkelijk en snel kunnen reizen. Daarom is een kleine rolkoffer die je als handbagage kan gebruiken ideaal. En dan het liefste eentje zonder te veel fluiten en franjes. Gewoon eentje die strak en clean is. Daarnaast is een goede laptoptas heel handig om bij je te hebben. Maar om die nou allebei apart mee te nemen? Gedoe. En daar is natuurlijk weer een heel handig iets op bedacht: deze koffer heeft wieltjes waardoor je hem door het vliegveld heen kan rollen. En als je het handvat naar beneden haalt is het gewoon een laptoptas. Handig, handig, handig. Uitstekende keuze voor de werkenden onder ons die veel reizen.

 

 

Kamperen
Tja, zoals ik al zei is een rolkoffer op een camping gewoon vragen om problemen. Ze blijven hangen in het gras, de wieltjes breken op het grind, en ze vallen om op oneffen stukken grond. Onhandig. Daarom is een reistas de ultieme oplossing. En kijk even hoe mooi deze is. Haal je zo de auto uit, je draagt hem in een keer naar je tent, en klaar is Kees. En ze zien er misschien niet ruim uit, maar dat zijn ze dus écht wel!

 

 

Avontuurlijke vakantie
Ook hier geldt: rolkoffers zijn geen goed idee. Wil jij lekker de natuur ingaan, bergen beklimmen en veel onderweg zijn? Dan heb je natuurlijk geen zin om constant met zware bagage in de weer te zijn. Natuurlijk kan je een koffer wel meenemen naar de locatie, maar zorg zeker dat je ook een fijne rugzak bij je hebt waar je je waterfles, kaart en wellicht kompas in kan doen.

 

 

Lange vakantie buiten Europa
Tja, hier stel ik toch écht voor om een grote harde koffer mee te nemen. Een grote koffer omdat je vaak buiten Europa een stuk goedkoper kan shoppen ;-) En een harde koffer omdat er sowieso mee gegooid zal worden als je je bagage incheckt. Dan voorkom je eventuele schade aan je spullen. Deze heeft ook een slotje erop zodat er niet zomaar in gerommeld kan worden door anderen als hij ergens terechtkomt waar hij niet hoort te zijn.

 

 

Weekendtrip
Weekendtripje naar een mooie stad in Europa als Lissabon, Londen of Keulen? Dan stel ik een klein rolkoffertje voor. Kan je gewoon gebruiken als handbagage zodat je meteen van het vliegveld door kan naar je hotel, om vervolgens de stad te verkennen zonder dat je lang op je koffer hoeft te wachten op het vliegveld. En Suit Suit is bij ons op de redactie gewoon favoriet. Die kleuren, de stijl, de vrolijkheid spat er gewoon vanaf.

 
Zo, dat was het dan. Klinkt allemaal wel logisch, toch? Toch handig om gewoon een keer bij stil te staan. Veel vakantieplezier!

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn