Knabbelaartjes

 

Deze superkoekjes kun je zelfs de koningin voorschotelen. Want ze zien er prachtig uit en ze knabbelen heerlijk weg. En mocht Máxima nou niet toevallig langswippen, dan eet je ze toch lekker zelf op? Sterker nog, probeer maar eens van die knabbelaartjes af te blijven.

 

 

Dit heb je nodig

  • 300 g boter
  • 300 g kristalsuiker
  • 100 g ei
  • snufje zout
  • snufje vanillepoeder (of enkele druppels vanille-extract)
  • 450 g bloem
  • 150 g maizena
  • jam naar smaak
  • boterroom naar smaak
  • vloeibare chocolade naar smaak

 

Zo maak je het

Laat de boter zacht worden en voeg de suiker toe, meng deze door elkaar. Doe het ei, het zout en de vanille erbij. Kruimel tot slot de bloem en de maizena erdoor. Laat het mengsel stollen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg tot 3 mm dik uit en rib het met een ribrolstok. Steek er plakjes van 5 cm diameter uit met een gekartelde uitsteker. Leg ze op licht ingesmeerde bakplaten en bak ze 10-15 minuten. Neem de koekjes per twee samen en strijk ze in met jam en boterroom. Dompel ze dan voor de helft in de gesmolten chocolade.

 

Eet smakelijk!

 

Sfeerbeeld: Niet zomaar… koekjes! 101 zalige zoete & hartige recepten, Danny Capon