Dit heb je nodig:
- 300 g boter
- 300 g kristalsuiker
- 100 g ei
- snufje zout
- snufje vanillepoeder (of enkele druppels vanille-extract)
- 450 g bloem
- 150 g maizena
- jam naar smaak
- boterroom naar smaak
- vloeibare chocolade naar smaak
Zo maak je het
Laat de boter zacht worden en voeg de suiker toe, meng deze door elkaar. Doe het ei, het zout en de vanille erbij. Kruimel tot slot de bloem en de maizena erdoor. Laat het mengsel stollen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg tot 3 mm dik uit en rib het met een ribrolstok. Steek er plakjes van 5 cm diameter uit met een gekartelde uitsteker. Leg ze op licht ingesmeerde bakplaten en bak ze 10-15 minuten. Neem de koekjes per twee samen en strijk ze in met jam en boterroom. Dompel ze dan voor de helft in de gesmolten chocolade.