Herhaal dit met nog een laag kaas en tomaten en eindig met kaas. Mix de mayonaise met de geraspte Parmezaanse kaas en verspreid dit over de top. Zet het 20 minuten in de oven of tot de bovenkant bruin is. Serveer op kamertemperatuur.
Klassieke tomatentaart
Dit héérlijke recept komt uit het zuiden van Amerika en is een aanrader voor alle kaas en tomaten liefhebbers.
Dit heb je nodig
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
De taartbodem wordt gemaakt van de verkruimelde/fijngestampte crackers en de gesmolten boter. Het kruimelen kan in een mengbeker of met een staafmixer. In een kom roer je de gesmolten boter er door. Om de bodem te vormen doe je deze mix in een taartvorm of springvorm van 20 cm doorsnee. Gebruik je handen om het deeg gelijkmatig aan te drukken en vorm ook een opstaande rand. Zet de vorm met bodem 30 min in de koelkast.
Terwijl de taart in de koelkast staat, snijd je de tomaten in schijfjes. Besprenkel met wat zout en laat ze op keukenpapier minstens 10-15 minuten droog worden.
Als de taartvorm afgekoeld is verspreid je de mosterd gelijkmatig over de bodem. Bestrooi met een laag cheddar kaas. Dan een laag tomatenschijfjes erop, die je bestrooit met peper.
Herhaal dit met nog een laag kaas en tomaten en eindig met kaas. Mix de mayonaise met de geraspte Parmezaanse kaas en verspreid dit over de top. Zet het 20 minuten in de oven of tot de bovenkant bruin is. Serveer op kamertemperatuur.