Keukenhacks waar je niets aan hebt
Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Keukenhacks waar je echt niets aan hebt.
Van die handige trucs op TikTok, supertips via Instagram en artikelen vol do’s en don’ts – wij houden ervan. Alles wat onze dagelijkse maaltijd handiger, slimmer en sneller kan maken, is welkom. Maar sommige van die keukenhacks werken voor geen meter. Dit zijn de zeven ergste missers. Oh oh, waarom zijn we hier ooit ingetrapt?
Keukenhack 1: ‘Golden eggs’, dus super-roerei
Dat klinkt toch fantastisch: een rauw ei in een panty doen en dan razendsnel ronddraaien, zodat eidooier en eiwit in de schaal al met elkaar mengen. Als je die kookt, heb je dus een soort roerei in de schaal – een zogenaamd golden egg. Fantastisch, inderdaad, maar… het werkt niet.
Keukenhack 2: taco maken van een tortilla
Je wilt Mexicaans eten, met van die lekkere knapperige taco’s, maar je hebt alleen nog zachte tortilla’s in de voorraad. Geen paniek, want dat kon je volgens de slimme mensen van internet oplossen door die tortilla in een kartonnen beker te rollen en kort in de magnetron te verwarmen. Dan zou het een knapperige taco worden. Helaas, werkt niet: taaie tortilla met zompige stukjes. Fail!
Keukenhack 3: popcorn in alle kleuren van de regenboog
Kun je een pakje Skittles smelten over je (zelfgemaakte!) popcorn, om zo popcorn in alle kleuren van de regenboog te krijgen? Te mooi om waar te zijn, helaas: bruine karamel met harde stukjes, verbrande popcorn en een anti-aanbakpan naar de gallemiezen. Helaas…
Keukenhack 4: eitje bakken op bakpapier
Heb je geen pan met een anti-aanbaklaag (bijvoorbeeld omdat je hebt geprobeerd popcorn met Skittles te maken), dan kun je je ei ook bakken in een gewone pan, met een stukje bakpapier erin. Tenminste: dat wordt beloofd. Maar niet alles dat op internet staat is waar en dit slaat ook nergens op. De foodredacteur van Eat This probeerde het uit: een smakeloos ei (ja, die boter heb je toch nodig), bakpapier dat bijna in de fik vliegt en bovendien, waar is het voor nodig? Ook in een pan zonder anti-aanbaklaag kun je prima een eitje bakken, als je pan maar heet genoeg is.
Keukenhack 5: citroen die je overal over kunt sprayen
Gewoon een plantenspuit in een citroen steken en hup, je kunt citroensap over je eten sprayen. Werkt dat? Natuurlijk niet. Er zijn speciale spuitjes die je in een citroen kunt schroeven en dat lijkt wel te werken, maar goed: het hele idee van een keukenhack is natuurlijk dat het zonder moeite of dure apparatuur moet werken.
Keukenhack 6: jam maken in de magnetron
Met een beetje fruit en een beetje suiker kun je in de magnetron heel snel precies genoeg jam maken voor twee personen. Werkt dat? Waarschijnlijk wel, als je alle ontplofte aardbeien van de wand van de magnetron hebt geschraapt. Maar helaas, fruit ontploft best snel in de magnetron dus dit is ook geen aanrader.
Keukenhack 7: fles wijn openmaken met een schroevendraaier of een mes
Je hebt zin in wijn, die fles staat voor je neus en je glas staat klaar. Maar: waar is die kurkentrekker? Nergens. Gelukkig staan online allemaal handige manieren om een fles wijn open te maken met een schroevendraaier, met schroeven of met een mes. Waarschuwing: werkt niet, de kans is groot dat je de fles stukmaakt (en dan zitten de scherven overal, ook in je wijn). De enige keukenhack waar je wat aan hebt: koop altijd wijn met een schroefdop, probleem opgelost.