De meest flauwe grapjes uit de horeca #2

 

Deze week schreef ik al over de meest flauwe ‘geintjes’ in de horeca.

 

 

Maar er zijn er natuurlijk véél meer – ook grapjes waar ik gelukkig niet in ben getrapt! Dus van alle leuke reacties heb ik weer een mooie selectie gemaakt. Wat een mooi vak toch hè, dat horeca… En ze hebben zoveel humor.

 

Overigens ben ik echt héél blij dat deze grapjes mij gespaard zijn gebleven, want in de meeste ‘geintjes’ was ik sowieso met open ogen ingetrapt. Ik moet echt leren wat minder goedgelovig te zijn… Maar ik ben er in ieder geval wél achtergekomen dat ik hier niet de enige in ben…

 

De irritantste geintjes die mensen in de horeca uithalen

 

1. Op zoek moeten gaan naar een touwtje. Om de soep mee te binden… Neeee, vertel me niet dat iemand hier zijn twijfels bij had hoor. Er zijn grenzen! Wél heel komisch.

 

2. Een emmer kaarsvet uit de kelder halen om de kaarsen bij te vullen. Was ik volledig ingetrapt. Maar echt. Meteen. Sterker nog, kan dit niet gewoon? Een touwtje erin en hij is weer as good as new? Ik ga het uitproberen.

 

3. Het plintentrapje zoeken om te plinten schoon te maken. Ehm, tsja… Ik durf het bijna niet te zeggen, maar jawel: ook deze had mij op een speurtocht gezet. Ernstig.

 

4. De aardbeienontpitter vragen bij de buren. Kwam meerdere keren voorbij. Eerlijk: laat even weten of jij hiervoor echt langs de buren bent gegaan en hoe dat ging (lees: hoe hard je bent uitgelachen).

 

5. Doperwten vullen. Met tomatenpuree. Ik word al helemaal kriegel bij de gedachte alleen. Maar ja, dit is echt een ideaal taakje voor die nieuwe werknemer in de keuken.

 

6. Kristalsuiker klein hakken omdat de poedersuiker op is. Valt een beetje in dezelfde categorie als het geintje hierboven. Saillant detail: degene die dit flikte, zei ook zelf erin getrapt te hebben. Dat is de eerlijkheid waar ik van hou.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer