Kerst­boom eruit, kamer­plant erin

 

Of je nou helemaal klaar bent met die dennennaalden en je dus blij bent dat die boom eruit mag, of dat je het juist zo supergezellig vond staan en je hem met pijn in je hart buiten de deur zet: het moet! Het is januari, dus die kerstboom moet eruit. 

 

Maar dan is dit wel hét moment om juist dat kale gat op te vullen met wat ander groen. Een of meer grote planten die je gewoon lekker kan laten staan tot volgend jaar kerst.

 

Als ik mensen advies geef over hun inrichting, dan komt daar altijd wel iets van groen in voor. Vooral in een woonkamer, maar ook in een slaapkamer en op kantoor voegt het echt wel wat toe. Wat een aandachtspuntje is, is de pot waar de plant in komt te staan. Te vaak zie ik grote planten in een te kleine pot. Zo zonde. Het komt dan toch wat truttiger over (vind ik). Dus: (grote) plant, grote(re) pot! 

 

Ik vind het vooral heel mooi als een plant in een grote rieten mand wordt gezet. Uiteraard met een binnenpot erin, want anders loopt het water dus zo je woonkamer in. Maar het plaatje is direct zoveel leuker. Je hebt ook van die grote rubberen bakken, gemaakt van oude autobanden. Doen het ook heel goed als plantenpotten. En natuurlijk de beton(look)pot. En voor alle potten geldt dus: neem een grote!

 

Helaas heb ik geen groene vingers en, ook helaas, geen vrije hoek waar ik een urban jungle kan plaatsen, maar elke keer als ik plaatjes zie van woonkamers met planten, gaat mijn hart sneller kloppen. En die plaatjes deel ik graag. Dus even wat pinterest-inspiratie:

 

 

 

 

 

 

 

Judith de Klijn is interieurstyliste. Vroeger presenteerde ze met Jan des Bouvrie TV Woonmagazine, nu adviseert ze mensen bij het inrichten en restylen van hun huis. Op Franska.nl vertelt Judith je elke week hoe je je huis nog gezelliger kunt maken. Meer Judith? Volg haar op @judithdeklijn of mail haar op info@judithdeklijn.nl