Dit heb je nodig
(voor 15 porties)
1.4 kilo verse aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden
50 gram witte suiker
900 ml slagroom
1 pakje mix voor (witte) chocoladepudding
170 ml citroenyoghurt
2 eetlepels kokosrum, naar smaak
1 (450 gram) red velvetcake, in blokjes
700 gram verse bosbessen, of zoveel als nodig
Gingerbread koekemannetjes om te versieren
Extra: takjes aalbessen ter decoratie
Zo maak je het
Voorbereiding: 30min, klaar in 30 min
Bestrooi in een kom de aardbeien met suiker en roer tot de suiker goed verdeeld is. Zet apart. Koel een grote metalen kom en de kloppers van een elektrische mixer. Giet de room in de gekoelde mengkom, en voeg de chocoladepuddingmix, citroenyoghurt en 1 eetlepel kokosrum toe, indien gewenst. Klop met een elektrische mixer ingesteld op medium snelheid tot het luchtig wordt.
Spreid een laag van cakeblokjes over de bodem van een glazen (trifle)schaal, en bestrooi de blokjes met een nieuwe eetlepel kokosrum. Bedek de cakeblokjes met een laag aardbeien, strooi vervolgens bosbessen over de aardbeien. Verdeel langs de randen tegen het glas aan de koekenmannetjes. Verdeel een dikke laag slagroom over de bessen. Herhaal de lagen een aantal keer, eindigend met een laag van aardbeien besprenkeld met bosbessen, en bewaar ongeveer 1 kopje slagroom. Bedek de trifle met klodders slagroom voor het serveren. Steek aan de bovenkant nog een aantal koekemannetjes in de slagroom.
Eet Smakelijk!