Soms ben ik weleens jaloers op mannen

Wat het leuke is aan met de redactie kerst vieren, is dat er stylistes bij zijn en dat een ander nadenkt over wat je aan moet. Zelf vergeet ik daar namelijk altijd aan te denken. Ik droom wel van een groene fluwelen jurk. Tussendoor dan, als ik in de auto onderweg zit te dromen. Maar geen idee of ie bestaat. En geen tijd om hem te gaan zoeken. Nu is er een styliste voor ons wezen shoppen en mag ik gewoon kiezen. Joehoe! En heel erg toevallig hangt er ook ineens een fluwelen groen jurk bij. Al is ie helaas maatje 36. Soms ben ik weleens jaloers op mannen. Pak aan, ander kleurtje sokken of stropdas en klaar is ie weer. Vrouwen om me heen, vooral die van redacties, hoor ik altijd praten over wat ze aan gaan doen. Die plannen zoiets. Heel slim. Zou ik ook eens moeten doen. Maar misschien zou het voor mij niet eens werken. Want het pakt toch altijd anders uit dan bij een normaal mens. Als ik aan het koken ben, zit ik in the end met een knalrood hoofd van de verhitte perikelen in de keuken en vaak zelfs nog met een schort om aan tafel. Kerst of geen kerst. En dan nog niet eens zo’n mooi schattig stylish schort natuurlijk. Gewoon eentje met vegen erop en een stuk keukenrol uit de zak stekend. Ik heb een hele serie leuke schorten (van over de hele wereld meegenomen) en zelfs een extra mooie gekregen van vriendin Ellen voor mijn verjaardag. Koninklijk, met een parelketting eraan vast. Zien? Kijk maar: jaaprijnbende.nl Maar die durf ik dan weer niet aan. Bang dat ie vies wordt…
 
Overigens heb ik intussen wel die groene fluwelen jurk te pakken. Ze hadden ‘m ook tig maten groter! Yes!
 
Lees ook de vorige aflevering, waarin je leest hoe je onze favoriete redactiekerstcocktail kunt maken.