Ken je dat?

Ken je dat? Dat je ergens tijdens de lockdown denkt: Heel Holland klust, laat ik vooral niet achterblijven.

 

 

De benedenverdieping heeft al een make-over gehad, nu is toch echt de bovenverdieping aan de beurt.

Ken je dat? Dat je eigenlijk te veel kleren, te veel schoenen en te veel bijpassende tassen en accessoires hebt. Maar zolang het allemaal nog in kasten, lades en mandjes ligt, je dat eigenlijk helemaal nooit is opgevallen.

 

Ken je dat? Nadat je al die kleding, schoenen en bijpassende tassen en accessoires heb ingepakt in dozen, die dozen verdeelt over de andere kamers, dan alle kasten uit elkaar haalt, en die ook verdeelt over de andere kamers, dat die andere kamers nu zo langzamerhand wel erg vol raken, maar dat je daar vrede mee hebt, omdat het maar voor een paar dagen is.

Ken je dat? Zo blij zijn als een klein kind, als de schilders beginnen aan kamer twee. Weliswaar de grootste kamer, maar we zijn helemaal op schema. Het einde is bíjna in zicht.

 

Ken je dat? Dat je wel continue aan het vegen, stofzuigen en koffiezetten bent. Dat je wél soms een beetje het gevoel hebt van dweilen met de kraan open, maar die paar dagen wel het een en ander kan ontberen. En niet kan wachten dat de nieuwe vloer er ook in geplaatst kan worden. Zodat de kasten, bedden, kleding ,schoenen én accessoires weer terug kunnen op hun plek. Zodat de eigenaresse van al die leuke hebbedingen er weer gebruik van kan maken, van dit alles. Want zo langzamerhand ligt her en der toch weer van alles verspreid door het hele huis. Het ene moment wil ik toch per se die sneakers aan, en de andere keer die specifieke broek. Het afwisselende weertype helpt trouwens ook niet mee. Zomerjurkjes worden afgewisseld door dikke wintertruien, en slippertjes door laarzen.

 

Ken je dat? Dat als de schilders klaar zijn, je nog nét niet de vlag uithangt. Oké, ze moeten nog een keer terugkomen, maar het meeste werk zit nu op. De verf kan drogen, daarna voor de laatste keer alles aanvegen. Kom maar op met die nieuwe vloer, zodat alles weer terug op zijn plaats kan worden gezet.

 

Ken je dat? Dat de meneer van de nieuwe vloer je belt dat hij morgen niet kan komen omdat het bestelde niet geleverd is.

 

Ken je dat? Dat je dan hoopt dat deze meneer een grapje maakt. Helemaal als hij erbij vertelt dat het nog minstens een maand kan duren.

 

Ken je dat? Dat je spontaan misselijk wordt, in een nanoseconde concludeert dat je dus nóg minstens een maand uit dozen moet leven.

 

Ken je dat? Dat je iemand dus graag achter het behang wil plakken, omdat hij verzuimd heeft de spullen op tijd te bestellen terwijl de bedoeling was dat we op afroep de afspraak konden maken om het allemaal te laten leggen.

 

Ken je dat? Dat je wéét dat er ergere dingen zijn op deze wereld, maar tóch…

 

Ken je dat? Gedeelde smart is halve smart. X, Gracie.

Door: Grace Bregman

 

Grace houdt van haar gezin, familie, vrienden, thee, etentjes organiseren, Italië en New York. Stewardess in een vorig leven, en op dit moment Pink Ribbon-ambassadeur, promotor van binnenstad Groningen en gastvrouw op evenementen.