En dan snel de keeltjes erdoor scheppen, die moeten lekker fris en knapperig blijven. En lekker wat cashews erover voor de extra bite.
Klaar! opscheppen maar.
Keeltjesstamp met spek en kaas
Dit leuke ouderwetse koude weer inspireert tot ouderwetse hartverwarmende happen.
Bonensoep, stamp of een lekkere ovenschotel. Daarom dacht ik ineens aan keeltjesstamp. Ook omdat ze in m’n groentepakket van de boer zaten trouwens, haha. Keeltjes? Is hetzelfde als raapsteeltjes. Een recept met een ieniemienie nieuwe twist voor de avonturiers onder ons.
Je hebt nodig
Zo maak je het
De spekjes bak je in een diepe koekenpan of hapjespan zachtjes uit, tot ze wel een béetje knapperig zijn, maar niet al té. De aardappels kook je gaar, doe je door de pureeknijper (of stamp je goed fijn) en doe je meteen bij de warme spekjes met hun eigen spekvet. Omscheppen geblazen. De blokjes kaas er doorheen scheppen, die moeten even meesmelten in de warme puree.
En dan snel de keeltjes erdoor scheppen, die moeten lekker fris en knapperig blijven. En lekker wat cashews erover voor de extra bite.
Klaar! opscheppen maar.