Je wil meteen naar Puglia als je dit boek leest

 

Jet: Mijn lieve moeder is altijd heel bescheiden, maar nu mag zij een keertje in de spotlights, want ze heeft een fantastisch boek gemaakt, samen met haar broer. Ik ben supertrots!

 

Vandaag zit ik met een grote glimlach achter mijn bureautje. En dat komt omdat mijn moeder, samen met haar broer (mijn oom dus), gisteren hun boek ‘Fratello & Sorella’ presenteerden. Nu is mijn lieve moeder zeer bescheiden als het gaat om aandacht, maar gisteren pakte ze (waarschijnlijk zonder dat ze het zelf door had) de allermooiste shine. En terecht.

 
Het zit namelijk zo: achttien jaar geleden ging mijn oom Frans op vakantie naar Puglia, het zuidelijkste puntje van Italië in de hak van de laars. Hij werd daar verliefd op de Italiaanse Anna en heeft nooit meer het vliegtuig terug naar Amsterdam genomen. Iets waar misschien iedere moeder voor vreest. Zo niet mijn oma. Die ging meteen op Italiaanse les, spreekt nu vloeiend Italiaans met Anna en verheugt zich ieder jaar weer op een bezoek aan Puglia. En ik ook. Op het bezoekje dan hè. Italiaans begint en eindigt bij mij met ‘buona sera’ en ‘molto molto buono’. Die laatste zin rolt er wel heel vaak en makkelijk uit, maar Frans en zijn Anna zijn dan ook meester-koks.

 
Mijn moeder Karin en Frans hebben elkaar altijd brieven geschreven, later werden dat e-mails. De mooiste en vooral grappigste brieven zijn gebundeld met daarbij voor elk seizoen een geweldig lekker Italiaans recept. Het boek ziet er goddelijk uit met smaakvolle foto’s waardoor je direct een ticket naar Puglia wil boeken, en ook meteen achter het fornuis wil duiken.

 
‘Fratello & Sorella’ ligt vanaf vandaag in de winkel en het is een boek om uit te koken, maar vooral ook om lekker in te lezen. U hoort het, hier spreekt een trotste dochter en nicht.

 
Hier kun je het boek bestellen. 

 

 Jet van Nieuwkerk is foodjournalist en auteur van ‘Het boek van Jet’ en ‘Tips van Jet’. Ze heeft de liefde voor eten en koken overgenomen van haar moeder en oma.