Ik kap er mee

 

Al dat carnavallen is dus hartstikke slecht voor je relatie. Ik doe het dus nóóóóit meer.

 

Als iemand die over de Nederlandse grens in Keulen is opgegroeid ken ik het concept van carnaval maar al te goed. Sinds mijn 14e betekende dat elk jaar verkleed de straten op met grote bakken flügel-shotjes. Dopje op je neus terwijl je shotje achterover tikt, en dan het glas op de grond gooien zodat het alle kanten op spatte. Dat maakte deel uit van de traditie.

 

Maar sinds ik terug ben in mijn vaderland vier ik geen carnaval meer. Ten eerste omdat ik in Duitsland uit volle borst meezong op: Vi-vaaaa Coloniaaa in plaats van Vi-vaaaaa Hollandiaaa. Ik kan me er niet toe brengen om al de Nederlandse versies te gaan leren. En Brabant en Limburg zijn toch een beetje te ver voor me. Dus blijf ik dit weekend lekker in Amsterdam. En blijkbaar is dat héél goed voor mijn relatie. 

 

 

Wanttttt, wat blijkt? Maar liefst 10,4 procent (!!) van de carnavalsvierders in Nederland gaat vreemd tijdens deze chaotische, maar oh zo gezellige dagen. In Limburg zijn het de vrouwen die op hun hoede moeten zijn voor hun mannetjes. Daar gaan meer mannen vreemd. In Brabant is dit omgekeerd en zijn het de vrouwen die vaker een scheve schaats rijden. Meestal gaat dit puur en alleen om zoenen. Maar toch gaat 11% een tikkie verder dan dat. 

 

Ben ik de enige die dat best heftige statistieken vind? Tien procent? En dat vlak voor Valentijnsdag. Vroeger dacht ik dat het nog wel eens leuk zou zijn om samen met mijn vriend carnaval te gaan vieren, maar eh, dat sla ik lekker over. Liever een romantisch weekendje weg naar de spa. En dan plan ik dat elk jaar ‘toevallig’ tijdens het carnavalsweekend. 

 

Andere leuke statistieken zijn ook wel dat er gemiddeld 10 glazen alcohol per dag gedronken worden en dat 26 procent alle vijf dagen uittrekt voor het feest. En de drie populairste steden om het te vieren zijn Breda, Eindhoven en Maastricht. 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn