Kan ik dit wel doen in mijn positie?

marianne

 

Ik heb een kwestie. Iets waar ik al een tijdje over zit te dubben, maar wat ik eigenlijk gewoon te schandalig voor woorden vind.

 

 

 

Ik heb al eerder verteld dat ik dol ben op wasjes draaien. Maar dat was het wat betreft de huishoudelijke taken dan wel weer.

 

 

Althans, ik vind schoonmaken prima, dat ruimt ook lekker op in mijn hoofd, maar dan moet ik er wel de tijd voor hebben. Nu komt het er vaak op neer dat ik na een week hard werken (soms in het weekend ook nog wat werken), mijn vrije ochtend op moet offeren om mijn huis schoon te maken.

 

 

En, nu komt het: dat vind ik zo zonde van mijn tijd!

Kijk, het caviahok schoonmaken doe ik met liefde. De beestjes dartelen daarna zo blij door het verse hooi, daar word ik helemaal gelukkig van. Maar na het caviahok moet er gestoft worden, gesopt en gestofzuigd. En aangezien ik nogal een tut ben, duurt dat makkelijk drie uur.

 

 

Het komt regelmatig voor dat ik ’s avonds om tien uur sta te strijken, omdat ik dan pas thuis ben of klaar met mijn dagelijkse dingen. Ik plof dan liever nog een uurtje op de bank. Dus schoot laatst mijn hoofd in: wat als ik op zoek ga naar een hulp in de huishouding? Dan hou ik tijd over om lekker te ontspannen. Wat zich uiteindelijk terugbetaalt in een uitgeruster en dus productiever hoofd.

 

 

Maar oef, toen kwam de innerlijke criticus hoor…

Marianne doe normaal! Je hebt een ienieminihuisje, dat kun je prima zelf bijhouden. En kan je dat geld niet beter aan andere dingen besteden, je wilt immers ook een nieuwe auto. Je bent al veel te erg een luxepaard dat je dit überhaupt overweegt. Doe normaal.

 

 

Terwijl ik dit typ, schijnt de zon op de ramen. Tenminste, dat denk ik. Want o my, wat zijn die ramen víés. Het zijn allemaal van die kleine ruitjes. Van de buitenkant ziet dat er heel schattig uit, maar om te lappen is het werkelijk een drama. Deze aanblik doet zelfs mijn innerlijke criticus zwijgen, want ja, het is te erg.

 

 

Dan nog een tweede dingetje waarom ik twijfel

Ik bekende net al dat ik een beetje een tut ben met dit soort dingen. Ik doe dingen graag op mijn manier. Sowieso wel, maar zeker met schoonmaken. Stiekem schuilt er in mij a granny from hell die met de vinger over de kastjes gaat als er net gestoft is.

 

 

Iemand anders je huis laten doen, die controle loslaten, vind ik lastig. Aan de andere kant, weg met die zure zeurpiet, is dat nu eenmaal de deal als ik meer vrije tijd wil. Tja, lieve mensen, keuzes. Een luxeprobleem van een luxepaard.

 

 

Ik geloof dat ik eerst maar eens wat hulp in ga schakelen om die ramen weer tot leven te wekken, dan zien we daarna wel weer verder.

 

 

Door: Marianne ter Mors