Kan dit alsjeblieft verboden worden?

 

Deze afgrijselijke middeleeuwse praktijken gaan toch veel te ver? Alsof het al niet spannend genoeg is.

 

 

Ik heb het over ontgroenen. Wat je daar de laatste jaren over hoort is absoluut onacceptabel. Misschien was het altijd al vreselijk en hoorde je de walgelijke details nooit, maar nu ben ik er klaar mee. Alsof het niet al spannend genoeg is, om in je eentje in een vreemde stad terecht te komen waar je niemand kent. Wat voor idioten bedenken die verschrikkelijke rituelen? In welke tijd leven die mensen? Hoewel… mensen… Barbaren is een beter woord.

 
Elke stap in je leven brengt al voldoende onzekerheid en onrust met zich mee. Herinner je je ook nog al die kleintjes die moesten huilen de eerste dag op de kleuterschool, als ze werden achtergelaten door hun moeder? Hetzelfde tafereel herhaalde zich twee jaar later op de lagere school. Voor wie nog weet wat dat was. En dan de stap naar de middelbare school, waar je ineens zelf je lesprogramma in de gaten moest houden, elk uur op zoek naar een nieuw lokaal moest met weer een andere leraar. En ja/nee vandaag je gympak mee. Vervolgens wordt het na die middelbare school nog spannender, dan ga je pas echt in het diepe.

 
Ik heb nog geboft met de kunstacademie waar ik terecht kwam. Wij moesten ons als eerstejaars-klassen ‘alleen maar’ voorstellen aan de rest van de academie. Stom vond ik het, maar het ‘moest’. De rest kwam volgens mij alleen maar naar dat feest voor de gratis drank. Onze klas had een act ingestudeerd met een heel grote lap waar we met z’n allen onder zaten en waar we een voor een vanonder tevoorschijn kwamen. Best suf eigenlijk. De eerstejaars-jongens van de fotografie maakten zich er met een jantje-van-leiden vanaf, tenminste zo dacht ik er toen over. Ze gingen op een rijtje op het podium staan en zongen ‘Geef mij maar een kodak kado, kodak kado, kodak kado’ (zing je het ook nog zo mee?) en dat dan drie keer en klaar waren ze. Later vond ik het eigenlijk wel stoer van ze, want stiekem leek het op een dikke middelvinger naar dat stomme idee om je voor te moeten stellen.

 
Want hoezo moeten nieuwelingen zich voorstellen? Zorg dat er een introductieprogramma is, waardoor mensen snel ingewerkt en gewend zijn. Niks ontgroenen of de bal bij de nieuwelingen leggen. Gewoon verbieden dat ontgroenen en wel per onmiddellijk.

 
Zo, dat moest ik even kwijt

 
Ik wens je een mooie en een zo relaxt mogelijke week. En ik hoor graag of je het met me eens bent.
 

Liefs van

Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska