Kaas met peren?

 

Vriendin Elena was de eerste die probeerde me vloeiend Italiaans te laten spreken. Maar dan ook niet beginnen bij les één hè? Niet met woordjes, maar meteen met complete spreekwoorden. Hatsekidee. Dit was de eerste: ‘Al contadino non far sapere quant’è buono il formaggio con le pere’. En dat klopt. Hartstikke lekker, pecorino met peren. Een van de lekkerste voorgerechten die je kunt bedenken. Als je de lekkerste peer en de lekkerste belegen of liever nog oude (stagionata) kaas te pakken hebt. Je snijdt hele mooie een halve centimeter (of liever nog: 3 millimeter) dikke halve maantjes van de pecorino en even dunne plakjes van de peer. Liefst een poire-williams peer, maar ach… met een conference kom je ook best een eind. Mag nog een nootje bij, maar hoeft niet per se.

 

Gewoon een keer proeven. Dan doe je het vanzelf nog een keer.

 

Buon appetito!

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.