Jij denkt altijd aan eten, Franska

 

Nou en? Van denken word je niet dik toch? Van lekker eten word je trouwens ook niet dikker dan van minder lekker eten.

 

 

 

‘Als we met jou op reis zijn, zitten we de hele tijd te eten.’ Huh? Is dat gek dan? Ontbijten, lunchen en avondeten? Vrij normaal toch? Beter dan veel te lang doorlopen en op het laatst allerlei snaai naar binnen werken omdat je niet geluncht hebt. Niet iedereen met wie ik naar beurzen ging had er last van hoor. Nog altijd krijg ik appjes van mensen met wie ik ooit werkte: ‘Ik loop in Milaan, waar was dat tentje met die puntarelle ook alweer?’

 

Ik heb een ongelofelijke hekel aan door een stad slenteren op zoek naar een leuk restaurantje. Je vindt altijd wel iets in zo’n stad, zeggen ze dan. Nou, mag ik bedanken, na zo ongeveer de avondvierdaagse in het kwadraat te hebben gelopen wil ik zeker weten dat ik een keer zit. En wil ik niet steeds menukaarten bestuderen om dan weer verder te lopen omdat er niet iets op staat waar je toevallig zin in hebt. Of nog erger: steeds weggestuurd worden omdat het vol zit.

 

Een vakantie, een reisje? Daar gaat bij mij altijd wat bellen en mailen aan vooraf, de leukste tentjes reserveer ik vast, het kost even wat tijd, maar dan kan ik ook blind varen op m’n agenda. Ik zou het zelfs graag voor anderen regelen, maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die liever zelf iets ontdekken. Nou, doe mij naar een gouden tip. Daarom ben ik ook zo blij met m’n allerlaatste aanschaf. Dit sinterklaascadeau gaf ik mezelf:

 

 

Heerlijk, dit boek van Mara Grimm. Stel nou: je wilt lekker thuis wegdromen, of je houdt van Parijs, of je gaat naar Parijs, of je wilt naar Parijs, of misschien kom je erlangs op weg naar je vakantieadres… Ach, dit is puur genieten. Gewoon kopen dus.

 

Wat je trouwens echt niet mag missen…

 

 

De Panettone Tradizionale van Casabase. Dat is echt de aller-, aller-, allerlekkerste die er is. Janny van der Heijden is het met me eens, schreef ze bij m’n Instagrampost. Ik ben de enige hier thuis die panettone eet, was vorig jaar geen enkel probleem om hem van lieverlee helemaal in m’n eentje weg te werken. Elke hap was genieten, daarom deed ik er ook expres lang mee. Heerlijk luchtig deeg met rozijnen, gekonfijte sinaasappelen, de allerbeste vanille. En dan die geur!

 

En…

 

Ook al houd ik niet van vuurwerk, ik heb hier toch de allerlekkerste klap op de vuurpijl van het hele jaar. Ik dacht namelijk: the proof of the pudding is in the eating. Met andere woorden: dit moet je gewoon proeven. Daarom heb ik Casabase gevraagd of ze zo’n heerlijke Panettone weg zouden willen geven. En jawel! Als je er snel bij bent maak je een kans. Om hem te bestellen moet je er trouwens ook snel bij zijn, want ze zijn razend populair. dus op naar de website van Casabase. En om een kansje te wagen om te winnen snel even reageren op Facebook. Morgen maak ik de winnaar bekend. En… die moet echt dezelfde dag nog reageren, anders gaat deze heerlijkheid naar een ander.

 

Heel veel succes en buon appetito!

 

Alvast een heerlijke kerst gewenst. Probeer zoveel mogelijk te genieten.

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska