Je kunt nu limoncello-oliebollen kopen
Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: limoncello-oliebollen.
Want dit keer niet gevuld met een frikandel, maar met limoncello! De limoncello-oliebol, daarvan loopt het water je toch meteen in. de mond?
Limoncello is ons favoriete after dinner drankje. Maar ook in een cocktail, madeleines, ijsjes, kaas en Italiaanse babá’s is de gele citroenlikeur verrukkelijk. Waarom dan ook niet in een oliebol? Dat is precies wat Wendy Knubben van gebakkraam Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam zich afvroeg.
Oliebol x LimonGERSo
Een oliebol in combinatie met ambachtelijk gemaakte limoncello, of eigenlijk LimonGERSo, bedacht door Jeroen Ballot in 2015. Dat klinkt ons als muziek in de oren. LimonGERSo heeft veel weg van de klassieke limoncello zoals we ‘m kennen, maar net even wat anders. Want met 36% alcohol is de LimonGERSo een tikkie sterker dan de klassieker.
Dronken ballen
Wendy kwam op het idee om oliebollen met LimonGERSo te bakken door een kennis die de combi opperde. Nadat Jeroen een van zijn flessen langs had gebracht begon Wendy dan ook meteen te experimenteren. “Dat was een vrolijk begin van de dag, In de eerste oliebol zat namelijk nog teveel limoncello. Toen ik die proefde was dat best even heftig. Die alcohol voelde ik wel even binnenkomen.”, vertelt Wendy aan het AD.
Oliecello of limonbol?
Na een paar proefversies was de oliebol met LimonGERSo eindelijk klaar. Een paar lucky ones mochten de oliebol, correctie: LimonGERSo-bol proeven. Het oordeel, op z’n Rotterdams: ‘focking lekker!’. Inmiddels hebben ook andere gebakkraam-eigenaren laten weten de nieuwe oliebol te willen verkopen. Wij bedenken alvast een wat makkelijkere naam voor deze boozyvette hap. Wat dacht je van oliecello? Of toch liever de limonbol? Meeste stemmen gelden!
Beeld: LimonGERSo, Lekkert.nl