Je kunt nu een mini-donut-maker kopen voor thuis

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Je kunt nu een mini-donut-maker kopen voor thuis.

 

 

Stop de persen, deze uitvinding was even aan de aandacht ontsnapt: je kunt online een apparaatje bestellen om thuis mini-donuts te bakken. Of: hoe maak je van je eigen keuken het best lopende filiaal van Dunkin’ Donuts.

 

Er zullen altijd mensen zijn die zelfs in tijden van crisis werken aan hun blokjesbuik en beach body, elke ochtend een uur hardlopen en alleen groene smoothies naar binnen slurpen. Ik ken deze mensen niet. In de appgroepjes en zoom-meetings waar ik socialize, vind ik vooral mensen die bedenken dat melk en cola samen best een prima combinatie vormen, dat soms de vrijmibo op dinsdag valt en dat twee keer per week friet eten wel het minste is dat je voor de aardappelboeren kunt doen. Voor deze mensen: via internetshops kun je nu een mini-donut-maker bestellen en waarschijnlijk wil je die morgen al in de keuken zien draaien. Voor die andere groep: namasté, ik neem nog een chipito.

 

Dikke sterren
In de Duitse webshop van Amazon krijgt de donutmaker dikke sterren. Puntje van kritiek van één gebruiker: de donuts worden aan de onderkant sneller bruin dan boven, maar dat hindert niet want daar smeert ze toch het glazuur. Verder louter lof: chique ontwerp, makkelijk schoon te maken en ‘Super easy zum benutzen’ (nogmaals: het is een Duitse site).

 

Supersimpel om te maken
Het deeg voor donuts is niet moeilijk te maken: melk, gist, bloem en eieren en je bent in business. Het glazuur kan chocolade-ganache zijn (half slagroom, half chocola) of een suikerglazuur met een lekker chemisch kleurtje. Die vulling? Vanillepudding, die je supersimpel maakt met een pakje custard. Ik heb geen aandelen, maar ik begrijp niet waarom niet in elk huishouden zo’n donutmaker staat te snorren. Twee tientjes!

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav