Janny’s teckel is ‘the lady of the house’

 

Nhaan, de teckel van Janny is heel kieskeurig. Voor de meeste hondenkoekjes draait ze haar hoofd om. Maar er is iets waar ze dol op is. Truffelkaas!

 

Eigenlijk was het een beetje Nhaan-week. Je weet: Nhaan is mijn teckel en ‘lady of the house’. Teckels zijn over het algemeen sterke karakters en blaffers, maar Nhaan is eigenlijk heel erg makkelijk, hoewel ze wel haar koninklijke trekjes heeft. In de aandacht staan, het middelpunt willen zijn staat bovenaan. En eten is ook iets waar ze haar eisenpakket voor heeft. Maar verder vindt ze heel veel prima, zolang ze er maar bij mag zijn. In de studio, in de auto, boodschappen doen, uit eten gaan… als ze maar in mijn omgeving is, vindt ze alles goed. En om op dat eten terug te komen: ik ‘kook’ ook voor haar, tenminste, ik stel haar eten samen. Vers rauw vlees met sperzieboontjes of gewoon alleen een mix van vlees. Sinds kort heb ik overigens ontdekt dat Albert Heijn vers hart verkoopt; is ze ook dol op. Van mij krijgt ze niks buiten de keuken, of als ze haar bench in de auto ingaat. Maar omdat ze zo aandoenlijk kan kijken weet ze anderen soms te verleiden haar toch iets te geven… buiten mijn blikveld, dat dan weer wel. Ze is kieskeurig, dus voor de meeste hondenkoekjes draait ze haar hoofd om, net als voor brood, maar deze week kwam ik er achter dat er iets is waar ze kennelijk zo dol op is, dat ze er voor steelt. Truffelkaas! Ik had bezoek en had bij de wijn een kaasplank met o.a. een stuk geurende truffelkaas.

 

 

 

Ze werd daar niet alleen helemaal enthousiast van, maar in een onbewaakt ogenblik bleek ze de hele kaas gestolen te hebben en zonder ook maar iets achter te laten, in no time te hebben opgegeten. Ik was nog even bang dat ze er ziek van zou worden maar nee hoor, niks van gemerkt.

 

Ik zei al: het was een beetje Nhaans week. Ze heeft namelijk deze week ook een speciale honden-stappenteller aan haar riem bevestigd gekregen. Ze mag een proef doen met een gezondheidstraject waarin honden en baasjes elkaar stimuleren om nog meer stappen te maken. Ik houd je er over op de hoogte!

 

En verder heeft Nhaan deze week een eigen Instagramaccount gekregen, @Nhaancelebritydog.

 

Een grapje, maar ook wel een beetje serieus want Nhaan gaat deze zomer meedoen aan een tv-programma samen met André van Duin en mij. Nou en dat roept natuurlijk om leuke achtergrondplaatjes. Ik verklap nog niet al teveel, maar dit moet ze daar bij aan!

 

Raden?

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden