Ja hoor es, ik ben geen schaap

 

Het mag, dus dan doe ik het. Hoe zit jij in elkaar? Ben jij een volgzaam type of trek je altijd je eigen plan?

 

 

Als er één schaap over de dam is… Ho. Ik bedoel eigenlijk dat als er één schaap zegt dat het mag, dat ik het dan nog niet meteen doe. Ik gebruik altijd eerst m’n verstand, dat heb ik niet voor niets gekregen tenslotte. Ja sorry, ik ben gewoon zo verbaasd over wat ik hoor. ‘Heerlijk hè, dat het weer kan!’ of: ‘Ja, het mag gelukkig weer.’ Dus dan slaan we allemaal meteen aan het knuffelen en dicht op elkaar zitten, omdat een paar mensen in Den Haag zeggen ‘dat het weer mag’. Kijk, als iets verboden wordt, dan hou ik me aan de regels, maar als je merkt dat er maar wat besloten wordt, dan kun je nog altijd zelf nadenken. Niks knuffelen en op elkaars lip zitten. Ze kunnen me wat.

 

O wacht, ik had me voorgenomen om niet meer te mopperen. Maar ja, als er mensen over dingen gaan zitten beslissen waar ze geen verstand van hebben… Hoewel, soms zijn er mensen die dingen doen waar ze totaal geen verstand van hebben, die dan zomaar superleuk uitpakken. Seger Abels bijvoorbeeld, van dit leuke nieuwe kookboek:

 

 

Ceviche van Seger Abels, de aanrader van de week. Nou vind ik ceviche altijd al heel lekker, maar het leuke is dat hij er nog nooit van gehoord had en dat ook ruiterlijk toegeeft, gewoon opschrijft zelfs. Hij is nog nooit in Peru geweest waar de ceviche uitgevonden is, had alleen ongelofelijk veel zin om in een kook-avontuur te stappen. Dus toen de gelegenheid zich voordeed en hij in de weekenden gebruik kon maken van een doordeweekse saladebar om daar een pop-up restaurant te starten is ie gaan googelen wat je kon koken zonder hitte, want tja, in die saladebar kon niet echt gekookt worden natuurlijk. Al googelend kwam hij bij ceviche uit, een truc om rauwe vis te garen in een zure vloeistof, limoen bijvoorbeeld. Als je het er twintig minuten (of korter) in legt is de vis gegaard. En lekker! Uiteraard worden er allerlei heerlijke smaken aan toegevoegd.

 

 

Lang verhaal kort: je moet zijn verhaal tussen alle heerlijke recepten die in het boek staan zelf maar lezen, intussen runt ie met vrienden een supersuccesvolle cevicheria, waar je echt een plaatsje moet zien te bemachtigen om te proeven van zijn ceviche en andere heerlijke dingen die hij ook maakt. (Er kan overigens nu wel gekookt worden.) Door de vervelende periode waarin ook restaurants in het nauw kwamen had hij de tijd om dit boek te maken. Mooi dat ik daar erg blij mee ben. Kan ik thuis ook genieten van alle heerlijkheden. 

 

En nu het leukste

 

Ik mag drie boeken, ook nog met een heel leuk tasje erbij, verloten. Echt een topcadeau voor mensen die graag iets bijzonders op tafel zetten. Hebben? Dan even reageren onder het Facebookbericht. Ik maak de winnaars volgens de week maandag bekend op Facebook.

 

Geniet. Ook aan tafel. Iets lekkers aan het einde van je dag maakt de dag extra leuk.

 

Liefs van

Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska