Ivana Trump was de beroemdste ex ter wereld

ivana trump

 

Vanmorgen werd bekend dat Ivana Trump, de eerste vrouw president Trump, is overleden. Ze werd wereldberoemd als de ex-vrouw van.

 

 

 

Ivana, een voormalige topskiër uit Tsjechië, was de eerste vrouw van Donald Trump, met wie ze drie kinderen kreeg. Je herkende haar uit duizenden met die stralend blonde toef op haar hoofd, behangen met juwelen en altijd onberispelijk gekleed. Zo werd ze een icoon van de jaren tachtig toen de yuppen werden uitgevonden en veel geld verdienen heel sexy was. Dat uiterlijk werd de blauwdruk van Patsy Stone uit de hilarische Britse serie Absolutely Fabulous, een serie waar Ivana groot fan van was.

 

Maar ze was ook de moeder van drie kinderen, Donald Jr., Ivanka en Eric, die haar nu enorm zullen missen. In een verklaring zei de familie Trump: ‘Onze moeder was een ongelooflijke vrouw, een kracht in het bedrijfsleven, een atleet van wereldklasse, een stralende schoonheid en een zorgzame moeder en vriend, Ivana Trump was een overlevende. Ze vluchtte voor het communisme en omarmde dit land. Ze leerde haar kinderen over lef en taaiheid, mededogen en vastberadenheid.’

 

Ivana werd vooral bekend als de ex-vrouw van, ze schreef zelfs een zelfhulpboek over echtscheiding. Hoewel ze in de jaren negentig nog beweerde dat dat haar ex-man haar had mishandeld, zei ze in 2015 dat Donald en zij beste vrienden waren. The Donald verliet haar destijds toen uitkwam dat hij een affaire had met de jonge actrice Marla Maples. Ivana liet het er niet bij zitten en eiste miljoenen dollars. Het werd een van de meest besproken scheidingen uit de geschiedenis.

 

Dat ex-vrouw zijn werd bijna een verdienmodel voor Ivana. Zo was ze ook te zien in de The First Wives Club met Bette Midler, Glodie Hawn en Diane Keaton. In deze film nemen drie gescheiden vrouwen wraak op hun ex-mannen omdat ze hen verlieten voor een jongere vrouw. Ivana nam zichzelf met de iconische woorden:

 

‘Ladies, you have to be strong and independent, and remember: don’t get mad, get everything’

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit