Mijn Italië-geur top 3

 

 

Pizza uit de houtoven, basilicum, tomatensaus, rozemarijn, focaccia, geroosterd vlees, salami. We weten allemaal hoe Italië ruikt. 

 

Maar het hoeft niet per se iets met eten te zijn. Al kan ik daar dagen over praten. Ik heb ook meteen Italië in m’n hoofd als ik een Italiaans parfum op heb. Dan sleep ik eigenlijk de hele dag mooie beelden met me mee.

 

Gewoon omdat ik dan denk aan de plekken, waar ik die heerlijke parfums heb gekocht, de sfeer, de taal, de mensen. En niet te vergeten dat heerlijke vakantiegevoel.

 

 

 

1 Flora van Gucci.
Gekocht in Reggio Emilia, midden in het centrum bij profumeria Rossi. Impulsaankoop, maar zo blij mee. Als ik het ruik, loop ik daar weer te flaneren met een klein tasje aan de hand. Ik ging die winkel eigenlijk alleen maar binnen omdat m’n mascara op was en ineens zag ik dat lekkere flesje naar me staan te lachen. Even een proefje opgespoten en toen moest-ie wel mee. Hoefde ik echt niet lang over na te denken.

 

2 Sabbia van Emilio Pucci.
Mmm, ik kreeg bij het passeren van de Pucci-winkel een zweempje in m’n neus en kon niet doorlopen. Deze zoete geur, waar ik normaal niet zo snel voor gevallen zou zijn, is zomaar een favoriet geworden, want het herinnert me de hele dag aan Portofino. Ik liep die winkel binnen en was meteen verkocht, ook door hoe die fles eruit zag. Niet alleen ík was verkocht. Die fles dus ook.

 

3 Acqua di colonia
Melograno van Officina profumo Santa Maria Novella in Firenze. Een mond vol ja. En de geur is ook flink vol. Mini-mini-drupje en ik loop in gedachten in Montalcino. Waar ik hem kocht bij Farmacia Salvioni op het Piazza del Popolo. Leuk, omdat je daar geholpen wordt door mannen in witte jassen, want tja, het is een apotheek. Maar dan wel eentje met het mooiste uitzicht van de wereld. Gewoon tussen de kasten met pillen door, kijk je uit over de prachtigste vallei van Toscane. Wedden dat ze het zelf al lang niet meer zien?

 

 

 Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.