Wat eten we vandaag?

 

 

Deze frittata is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens superlekker. Genieten met een hoofletter G!

 

 
 

Dit heb je nodig

  • 6 grote eieren
  • 200 g hüttenkäse
  • 100 g gerookte zalm
  • 70 g cavolo nero, fijngesneden (= Italiaanse kool, AH heeft het)
  • 2 preien, fijngesneden
  • 5 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 bosje verse dille, fijngesneden (bewaar een paar blaadjes om te garneren!)
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden
  • 2 el havermout (optioneel)
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • zout & peper
  • olijfolie of olijfoliespray

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot ongeveer 180 graden. Spuit een medium koekenpan in met olijfolie, of gebruik een klein laagje olie. Doe hierin de prei, lente-uitjes en knoflook op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de cavolo nero, dille en peterselie toe voor zo’n 5 minuten, of totdat de groenten wat zachter zijn. Doe alles daarna in een schaaltje en zet het opzij.

 

Klop de eieren en 150 g hüttenkäse samen in een grote kom. Voeg de havermout en de gewenste hoeveelheid zout en peper toe. Meng het goed door elkaar.

 

Maak de koekenpan schoon, en gebruik weer een beetje olijfolie of -spray. Verspreid ongeveer de helft van de zelfgemaakte groenten-mix over de pan en voeg er een paar reepjes zalm aan toe. Giet er een klein beetje ei-mix overheen, en schud de pan zachtjes zodat het mengsel de zalm en groenten bedekt. Laat dit op een laag vuurtje staan, en leg er daarna de rest van de groenten en zalm op. Bedek dit met de rest van de ei-mix, en de overgebleven hüttenkäse. Kruid het met zout en peper en wat dille. Laat dit 8 tot 10 minuten op het vuur staan. Zet het daarna in de oven voor 6-7 minuten, of totdat het een vaste structuur heeft en een goudbruine kleur.

 

Eet smakelijk!

 

Beeld & Recept: Supergoldenbakes.com