Beeld: Getty

Iets waar je normaal gesproken misschien geen tijd voor hebt, maar wie weet heb je een keer zin in een zenklusje?

 

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

  • 300 gr harde bloem, gezeefd
  • snufje zeezout
  • 3 medium eieren,
  • 1 el olijfolie (liefst extra vergine)

 

Zo maak je het

Meng de bloem en het zout en maak een bergje. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren hierin. Voeg de helft van de olie toe.

Meng geleidelijk het ei met de bloem. Voeg evt. olie toe als het deeg te droog is. Kneed met de hand tot een stevig deeg dat vochtig is maar niet plakkerig. Het deeg doorkneden tot het elastisch is. Wikkel het in plastic folie en laat het 20 min. rusten voor het verder te bewerken.

 

Het mengen/kneden kan trouwens ook in een machine.

 

Het deeg door de pasta-‘wals’ halen op de breedste stand. Vouw de pastalap dubbel en herhaal deze handeling 6-8 maal tot er een soepel, elastisch deeg ontstaat. Haal het dan weer enkele malen door de wals, op een steeds dunnere stand.

Laat deze lap iets indrogen en snij hem vervolgens in de gewenste vorm. Bestrooi met een beetje bloem.

 

Kook de pasta kort, ‘al dente’. Giet de pasta af en bewaar eventueel iets van het kookvocht. Spoel de pasta nooit af! Om het plakken te voorkomen meng je de pasta met wat van het kookvocht of een beetje olijfolie.

 

Eet smakelijk!