Is dat nou wat, een personal trainer?

 

Anita: Stiekem had ik natuurlijk gehoopt dat ik in vijf weken gespierd, slank, gezond, energiek en heel knap was geworden. Dat is helaas niet gelukt. Maar trainen met een personal trainer maakt wel echt verschil.

 
De reden dat ik gekozen heb voor een paar sessies met een personal trainer, was omdat ik als 50- plusser een beetje begon in te zakken, dus ik wilde graag wat rechterop lopen en mijn buikje wat laten slinken. Door Sergio ben ik het belang van krachttraining gaan inzien. Juist voor ouder wordende vrouwen is spieropbouw belangrijk. Door die paar sessies weet ik nu ook precies wat ik wel/niet moet doen op de apparaten, dus ook wat ik moet doen om beter (sterker) te worden. Mijn buikje is helaas nog niet verdwenen, maar door al dat gesport ben ik me wel veel bewuster van mijn lichaam, en denk ik er vaker aan om rechtop te staan.

 

Sporten kost wel heel veel tijd! Als je resultaat wilt zien, dan moet je het drie keer in de week doen. Ik ging er ook meer door eten (honger) en vroeger van naar bed (moe). Tot mijn verbazing ben ik toch iets afgevallen.

 

Week 1 63,1 kg    Vet 33,1%     Spiermassa 27,5%
Week 5 62,2 kg   Vet 32,3%    Spiermassa 27,9%

 

Het liefst zou ik natuurlijk het hele jaar met een personal trainer willen trainen, maar dat is veel te duur. Een paar sessies met een personal trainer zijn echter wel echt de investering waard.

 

Conclusie na 5 weken actief sporten:

  • Ik slaap meer maar ook dieper omdat ik ’s avonds hartstikke moe ben.
  • Ik ben actiever en loop moeiteloos trappen op of af.
  • Ik ben vrolijker, vanwege de endorfine die vrijkomt.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.