‘Dat is niet nodig mevrouw’

 

Moet je je man eens meenemen als je een auto voor jezelf gaat zoeken, kun je lachen. In – pak ‘m beet – acht van de tien garages gaan ze meteen tegen hem verder praten. Maakt niet uit of jij het gesprek begint en vertelt wat je wilt. Maar als ik een auto voor mezelf zoek, wil ik wel een beetje fatsoenlijk te woord gestaan worden. (Ik ben geen feminist!) Heb al een keer meegemaakt dat mijn man tegen de verkoper moest zeggen dat ie verder met mij moest praten, voordat zijn kwartje echt viel. Maar goed, als de aanpak echt harkerig blijft, vertrek ik maar weer eens. Er zijn genoeg garages. En genoeg auto’s.

 

Rare jongens die verkopers

 

Een heel belangrijk ding voor mij als ik een auto uitkies, is de ruimte onder de achterklep. Er moet zo af en toe best veel mee. Stylingspullen voor een kerstfotoshoot, kleren, tassen van een paar mensen, boodschappen, verzin het maar. Ik vroeg dus weer eens een keer aan de verkoper (zijn dat trouwens altijd mannen?) ‘Mag de achterklep even open?’ Hij had eerder gevraagd waar ik de auto voor ging gebruiken. Nou vooral voor m’n werk natuurlijk. ‘Waarom de achterklep?’ vroeg ie. Ik zei dat ik wilde weten hoe groot de ruimte was. De achterklep ging niet open, want ‘Dat is helemaal niet nodig mevrouw’ Nou ja! Hup, verder dan maar weer. Genoeg garages, genoeg auto’s.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.