‘Ik weet niet zeker of mijn vriend de vader van ons kind is’

 

Mijn leven nam onverwachte wending na een reeks domme keuzes, wat uiteindelijk resulteerde in mijn #FML-moment.

 

 

 

Mijn relatie met Chris werd namelijk op de proef gesteld door mijn ontrouw. Het begon als onschuldig flirten en veranderde al snel in een verhaal vol bedrog en geheimen. Nu, in een verwarrende draai van het lot, sta ik voor de uitdaging van een zwangerschap en de vraag: wie is de vader?

 

Chris en ik zijn jeugdliefdes en al meer dan twaalf jaar bij elkaar. We waren meteen smoorverliefd en hadden grote dromen voor de toekomst. Maar naarmate we ouder werden, begon de druk van het volwassen leven zijn tol te eisen. Ik voelde me verloren, onbegrepen en had ontzettend veel behoefte aan vrijheid, terwijl Chris steeds meer tijd besteedde aan zijn carrière.

 

Op zoek naar aandacht en bevrediging buiten onze relatie raakte ik verstrikt in de betovering van de charmante Alex, een vriend van een vriendin. Hij gaf me de passie en het gevoel van vrijheid waar ik zo naar verlangde, en voor ik het wist was ik in een heuse affaire beland. Zo ordinair. Natuurlijk voelde ik me schuldig, maar met een vriend die alleen maar oog had voor zijn werk en me nauwelijks meer aanraakte kon ik bijna niet anders. We hadden nog wel seks, maar héél sporadisch.

 

Na een paar maanden werd ik echter ruw wakker geschud door het uitblijven van mijn menstruatie. Ik dacht altijd dat ik niet, of in ieder geval heel moeilijk, zwanger kon worden door een medische aandoening die ik heb, dus toen mijn zwangerschapstest twee streepjes onthulde heb ik er wel een uur naar gestaard. Mijn wereld stortte in. Hoewel een kindje absoluut welkom was, kon ik niet met zekerheid zeggen wie de vader was: Chris of Alex.

 

Nu word ik verteerd door schuldgevoelens en twijfels. Moet ik de waarheid opbiechten aan Chris en het risico lopen hem voorgoed te verliezen of moet ik de mijn affaire verborgen houden en leven met het geheim dat onze relatie kan vernietigen? Het is een hartverscheurende keuze waar geen juist antwoord op lijkt te zijn.

 

Chris is dolblij en door mijn zwangerschap heeft onze relatie een wending genomen waar ik al zo lang naar verlangde. We doen weer van alles samen en hij is meer toegewijd dan ooit tevoren. Alex weet niet dat ik zwanger ben. Ik heb hem verteld dat onze affaire moet stoppen en sindsdien vermijd ik hem alsof mijn leven ervan afhangt.

 

Ik weet dat ik dit niet voor eeuwig verborgen kan houden. We wonen allemaal in dezelfde stad en mocht Alex mij een keer met een dikke buik zien lopen, dan hoeft hij er maar een rekensommetje tegenaan te gooien om te weten dat dit niet helemaal klopt.

 

Elke dag voel ik me meer en meer gevangen in mijn eigen web van leugens en bedrog. Ik hoop echt dat Chris de biologische vader is, maar daar kan ik pas achter komen als ik ben bevallen. En mocht het niet zo zijn, moet ik dan alles vertellen of blijven rondlopen met dit geheim? Het liefst zeg ik er nooit wat over, maar is de waarheid niet onvermijdelijk? Ik heb nog even om erover na te denken, maar dat dit geheim me van binnenuit opvreet is wel duidelijk.’