Is het nog steeds hommeles in de koninklijke tent?

 

Geen buren meer, een eigen hofhouding en Insta en nu stappen Meghan en Harry ook nog uit The Royal Foundation, de liefdadigheidsinstelling die ze samen met Kate en William runnen en waar alle goede doelen die ze steunen onder vallen. Is het dan nog steeds hommeles in de koninklijke tent?

 

In het Britse roddelcircuit is de scheiding tussen de twee koppels een geliefd onderwerp, maar nu lijken alle officiële acties toch ook wel een beetje te wijzen op een scheiding van tafel en bed tussen de broers. Of is het gewoon normaal, dat je eerst de jongere vrijgezel van de familie onder je vleugels neemt en hem zijn eigen ding laat doen als hij zelf een gezin sticht? Klinkt ook aannemelijk, al zeg ik het zelf. Maar tot het tegendeel bewezen is zetten we de koninklijke situatie even voor je uiteen.

 

Het Britse koningshuis bevestigt dat het ieder zijns weegs is voor de royals, omdat de organisatiestructuur van The Royal Foundation niet optimaal is. Da’s royals voor: ze hebben allebei een vrouw, allebei een gezin, allebei een eigen agenda en allebei eigen idealen. Maar feit is wel dat de foundation in 2009 opgericht werd door William en Harry, nog vóór het huwelijk van Will en Kate, en Meghan Markle in 2018 toetrad tot de club. Nu zijn het Catherine en William die de foundation samen voortzetten en Meghan en Harry die een eigen invulling gaan geven aan hun liefdadigheid. Wat er met de Invictus Games gaat gebeuren is niet duidelijk.

 

 

De bronnen rondom de royal family fluisterden juist dat het beter zou gaan tussen de broers, door de geboorte van Archie. Het is trouwens niet zo dat Meghan en Harry nu lekker hun eigen gang kunnen gaan, want ook al wonen ze buiten Londen, hun staf valt gewoon nog onder Buckingham Palace. Queen Elizabeth is niet gek natuurlijk. To be continued, denken wij zomaar.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans