Irritante
types op
de weg

 

 

Doe mij maar die rijstijl in de USA. Ligt me veel meer. Gewoon lekker op een weg met heel veel banen. Niks hard rijden. Want dat doen ze daar niet, omdat het niet mag. Hoe groot het land ook is. Op een gegeven moment kom je, door maar vol te houden, vanzelf op de plaats van bestemming. Hoe ver je ook moet. En het handigste daar vind ik, dat je gewoon in je eigen baan mag blijven zitten.

 

Moet je bij ons eens doen voor de grap…

 

Dan kom je er meteen achter, waarom ze altijd zeggen dat ons landje vol zit met onderwijzers. Die je óók weleens even zullen leren autorijden. Zit je bijvoorbeeld in de middelste van drie banen, komen ze vanaf de rechterbaan helemaal naar links, om vervolgens strak om je heen te rijden en weer helemaal naar rechts te schieten. En dat doen ze ook met al die auto’s voor je. Slinger de slinger. Aanstellers.

 

Vertelde ik gisteren op de redactie hoe stom ik dit vind, hoorde ik tot m’n verbazing dat er tegenover me iemand zit die zich kapot ergert aan mensen die in dezelfde baan blijven zitten. Oh, help! Ik ben dus helemaal niet van ergeren. Hooguit van schrikken. Als iemand wild wordt naast, voor of achter me. Ik erger me ook niet aan files. Dat helpt namelijk toch niet. Ze staan er. En op een gegeven moment staan ze er niet meer. En als ik echt ergens stipt op tijd moet zijn, neem ik altijd drie keer de officiële reistijd. Als het ietsje dichterbij is ga ik voor 2,5 keer die tijd. Werkt.

 

En inderdaad

 

Ik ben op die manier ook vaak veel te vroeg. Maar dat komt dan weer goed uit, want dan kan ik nog even mails checken en zo. En op de Franska.nl-Facebookpagina me overal tegenaan bemoeien. Al wordt dat steeds meer werk, met steeds meer volgers op franska.nl. Ik kan eigenlijk beter maar niet meer gaan slapen, als ik alles nog wil beantwoorden. Maar dat is dan weer gevaarlijk op de weg. Excuus aan iedereen die alleen maar een like krijgt, in plaats van een antwoord, omdat ik het er steeds drukker mee krijg. Maar weet wel… die like is heel goed bedoeld.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter