Irene heeft vandaag een dikke dag

 

Ken je dat? Je doet je broek dicht en je merkt dat ie nu wel heel strak zit. Allemaal je eigen schuld, dikke vette bult.

 

 

Nu ben ik niet de dunste hier op de redactie en daar zit ik helemaal niet mee hoor. Ik heb het lang geleden opgegeven om in maat 38 te willen passen. Ik houd namelijk te veel van eten om ook maar iets te laten staan. Is er iets lekker, dan ben ik erbij.

 

Dus ik heb al jaren vrede gesloten met mijn maat en lengte en zit prima en riant in mijn vel. Veel om van te houden, zeg maar. Maar je hebt van die dagen…

 

Dan sta ik ’s ochtends op en dan weet ik het eigenlijk al. Dan wil ik eigenlijk alleen maar in mijn oude uitgelubberde joggingpak naar m’n werk. Zo’n dag zit alles te strak en wil ik het liefst alles laten wapperen en waaien. Inclusief de boobies.

 

Op zo’n Dikke Dag probeer ik eerst mezelf streng toe te speken. Want het is tenslotte niet voor niks dat alles te strak zit. Dus nadat ik vijf keer wat anders aan heb getrokken, loop ik in mijn vandaag-mag-niks-knellen-jurk naar beneden en begin ik de dag braaf met een boterhammetje smeerkaas en een kop slappe thee.

 

Maar na een uur of twee zijn mijn knieën net zo slap als mijn thee en zwicht ik toch voor de chocola die altijd ruim voorhanden is op de redactie. En ja hoor, we hebben hier de lekkerste lunch van Amsterdam, dus ook daar ben ik inmiddels niet meer te houden. Kroketjes, lekkere zalm: You name it, I eat it. Want als de dag eenmaal Dik is, dan blijft ie Dik.

 

Rond drie uur zet ik mijn broek geruisloos op de vreethaak en hoop ik stilletjes dat niemand het ziet. Om vervolgens, via de drop en de spekkies op mijn bureau, thuis geruisloos over te gaan op de chippies en een glaasje wijn of een alcoholvrij biertje.

 

En als ik dan ’s avonds thuis op de bank hang, prop ik nog gedachteloos twee gezellige stroopwafels met karamel in mijn mond en ga ik scheel van de suikerkick naar bed. Natuurlijk beloof ik mezelf dan plechtig dat ik het morgen echt helemaal anders doe… Herkenbaar?

 

‘De afgelopen tijd groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.’

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit