Internationale Vrouwen­dag

 

Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop vrouwen, maar ook mannen, protesteerden voor de rechten van de vrouw.

 

Want er is anno 2020 helaas nog te veel om voor op de bres te springen. Al is het niet voor onszelf, dan is het wel voor vrouwen elders in de wereld. Want er zijn nog steeds te weinig vrouwen aan de top en vrouwen verdienen voor hetzelfde werk nog steeds niet evenveel als mannen bijvoorbeeld. 
Maar gisteren was ook een goed moment om stil te staan bij de vrijheden die we als vrouw hier in Nederland hebben. We mogen kiezen om carrière te maken of om thuis te zijn bij de kinderen. Om te trouwen met een vrouw of met een man, om te stemmen, om te kiezen voor anticonceptie. Iets wat niet voor alle vrouwen in de wereld vanzelfsprekend is.
Ik besef maar al te goed dat ik bevoorrecht ben met een leuke baan, dat ik er zelf voor mag kiezen om parttime te werken zodat ik ook nog genoeg tijd heb voor mijn drie kinderen, dat ik mijn eigen geld verdien en financieel onafhankelijk ben van mijn man (mijn oma hamerde hier vroeger al eindeloos op) en dat mijn man en ik de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld hebben. Ik ben dankbaar dat ik mijn dochter mag opvoeden tot een zelfstandige, zelfverzekerde jonge vrouw, met evenveel rechten als mannen, en dat ik mijn zonen leer respect te hebben voor meisjes en ze te vertellen over gelijkwaardigheid.

 

Op sociale media was er ook veel om te doen. Tout bekend Nederland besteedde gisteren aandacht aan de International Womansday.

Wendy van Dijk postte een prachtige foto samen met haar dochtertje Lizzy.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vandaag is het internationale vrouwendag.. may all your dreams come true lieve dochter van me. Shine! Ik zal altijd naast je staan. #? @moonjansenfotografie

A post shared by Wendy van Dijk (@wendyvandijk3) on

 
Leco voelt zich een bevoorrecht mens
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#internationalwomensday ! Wat ben ik bevoorrecht om zoveel sterke leuke vrouwen om me heen te hebben! #womanpower

A post shared by Leco van Zadelhoff (@lecolook) on


 

Jada en Leontine Borsato hadden een lief moeder-dochtermomentje op Instagram

 


 

Quinty Trustfull eerde haar moeder in een emotionele post
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Internationale vrouwendag dag?Mijn moeder heeft mij geleerd van mezelf te houden, alles uit het leven te halen, goed zijn voor een ander, de zwakkere in onze samenleving te helpen, kansen te pakken, altijd in jezelf geloven, dat familie altijd voorgaat, dat je gezin het allerbelangrijkste is??❤dat vrouwen alles kunnen, dat je er vol voor moet gaan, dat je goed voor jezelf moet zorgen, dat je dankbaar moet zijn voor wat je hebt, en dat koesteren, dat de wereld zo mooi is en we ervan moeten genieten beschermen en het verzorgen, dat het oke is om te zeggen dat je soms gewoon heel moe bent, en je het liefst onder de dekens wil liggen, dat je zegt wat je wilt zeggen, maar dat je ook altijd een luisterend oor hebt voor een ander, dat liefde altijd het sleutelwoord is?? Mijn moeder, wat een geweldige vrouw, ik mis haar nog elke dag maar ik draag haar liefde en wijsheden altijd met me mee en geef het door aan mijn kinderen. Dankbaar voor een moeder zoals zij was, ookal zou ik zo graag wat langer van haar warmte en liefde genoten hebben. So so lobi #internationalevrouwendag #womenempowerment #womensupportingwomen #mymom #learntsomuchfromher ?

A post shared by Quinty Trustfull Official (@qtrustfull) on

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman