Inspiratie nodig voor Videoland en Netflix?

 

Misschien zit ons land niet in volledige lockdown, maar echt graag naar buiten ga ik momenteel niet. En zolang de koelkast niet leeg is ga ik liever niet naar de supermarkt.

 

Niet dat ik zo’n hypochonder ben. Helemaal niet, zelfs. Meestal ben ik de nuchterheid zelve en dat coronavirus bracht me nog niet echt in paniek, maar ik neem het natuurlijk wel serieus. Zoveel mogelijk binnen blijven dus, en geen etentjes met vrienden voorlopig. Bellen doe ik dan wel weer ontzettend veel, want die sociale onthouding maakt me niet gelukkig.

 

En vooral niet in de avonden of in het weekend, want dan ben ik normaal gesproken meestal de hort op. En dus schenk ik nu ’s avonds een wijntje voor mezelf in, maak ik een kaasplankje met toastjes en zet ik Netflix aan. Of Videoland. Heel soms Disney+ of Pathé Thuis. Waar ik vervolgens heel erg last heb van keuzestress, want die keuzes die zijn reuze op die streamingdiensten.

 

Heb jij daar ook last van? Misschien heb je dan wat aan deze Netflix- en Videolandtips. 

 

Wat Is Dan Liefde (Videoland)
Sinds vandaag online, dus ik weet wat ik vanavond ga kijken. Heel leuke comedy met Elise Schaap (zij is in alles leuk). Voor een Nederlandse film (want daar ben ik nog weleens sceptisch over) erg grappig, niet heel zwaar op de maag en gewoon lekker wegkijken. Precies waar ik zin in heb.

 

The Trials of Gabriel Fernandez (Netflix)
Even een héél ander genre, want dit is behoorlijk zwaar op de maag. Het is een docuserie over de achtjarige Gabriel Fernandez die in 2013 werd misbruikt en vermoord. Zoals ik al zei: geen lichte kost. Wel heel interessant, zeker als je van true crime houdt en als je je nog weleens kan opwinden over het rare Amerikaanse rechtssysteem, want dat is ook zeker het geval bij deze docu.

 

Love Is Blind (Netflix)
Mocht je deze serie nog niet hebben gezien, dan weet ik niet waar je nog op wacht. Dit is heerlijke guilty pleasure ten top. De mensen die meedoen zijn bij vlagen echt belachelijk, hysterisch en vooral heel erg vermakelijk. Zo verslavend.

 

Pandemic (Netflix)
Tsja, toch een beetje in de trant van het coronavirus… Want, de titel zegt het al een beetje, deze docuserie gaat over een pandemie, en hoe die te voorkomen en ermee om te gaan. Heel erg actueel dus en ook ontzettend interessant. 

 

Mocro Maffia (Videoland)
Het tweede seizoen dan hè. En daar moeten we nog heel eventjes op wachten, maar valt nog wel in deze drie weken quarantaine. Op 2 april staat namelijk seizoen 2 online. En dat geeft je ook genoeg tijd om het eerste seizoen te kijken als je dat nog niet had gedaan.

 

James Bond-marathon (Videoland)
De nieuwste James Bond is door het coronavirus uitgesteld, maar dat betekent niet dat we geen James Bond kunnen kijken. Sterker nog, bijna alle films staan online, dus dat kan een heel lange marathon worden. 

 

Formula 1: Drive to Survive (Netflix)
Ook als je geen liefhebber van de Formule 1 bent (dat ben ik ook niet) is dit echt een boeiende serie om te kijken. Het is toch een bijzondere wereld, dat racen. En deze serie (waarvan het tweede seizoen nu online staat) geeft heel veel behind-the-scenes-beelden. Het gaf mij in ieder geval een heel andere kijk op deze wereld die normaal een ver-van-mijn-bed-show is.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer