FRANSKA X DUIFHUIZEN

 

wat er in m’n tas zit?

 

Als er ooit een flinke ramp plaatsvindt, moet je Irene in je buurt hebben. Dan komt alles goed, want wat zij allemaal in haar tas meesleept….

 

Al sinds ik een klein grietje was heb ik een enorme tassentic. Er zijn dan ook heel veel foto’s van een klein Ireentje met een handtas te vinden. Natuurlijk met die van mijn moeder of oma’s. Maar ook met die van dames die weleens bij ons thuis op bezoek kwamen, en waarbij ik dan helemaal verlekkerd naar die prachtige tassen gluurde.

 

Mijn eerste echte handtas kocht ik toen ik twaalf was. Bijna iedere dag fietste ik langs de zaak waar mijn droomtas in de etalage stond. Na maanden sparen en een financiële bijdrage van mijn oma op mijn verjaardag was ie eindelijk van mij. Kun je nagaan hoe blij ik ermee was, ik zette ‘m zelfs naast mijn bed!

 

Naarmate ik groter werd, groeide ook mijn tassencollectie. Zo erg zelfs dat ik van mijn meneer nu alleen nog maar een nieuwe mag als ik afscheid neem van een oude. Oh, en dat afscheid is soms hartverscheurend hoor.

 

 

Maar toen zag ik deze beige beauty op de site van Duifhuizen en ik was meteen straalverliefd. Want wat is ie prachtig!

 

Gemaakt van ultrazacht suède, en waar alles in past wat ik geen dag kan missen. En dan heeft ie ook nog een paar vakken met een rits. Superfijn, want zo kan er niets uit gejat worden als ik met tas en al aan een handgreep in de Amsterdamse tram bungel.

 

Maar wat sleep ik dan allemaal mee? Buiten de usual suspects zoals m’n telefoon en portemonnee neem ik ook een lekker luchtje, Smintjes en m’n zonnebril mee. Verder heb ik altijd zo’n opgevouwen stoffen tasje bij me. Zo hoef ik nooit om een plastic tasje te vragen. Want een beter milieu begint bij jezelf, nietwaar? En niet te vergeten pijnstillers, pleisters, lippenbalsem, een nagelvijl, papieren zakdoekjes, haarelastiekjes enzovoort enzovoort.

 

Het is een wonder dat het allemaal in die knappe tas van Fred de la Bretonière past. Deze schoonheid gaat dus voortaan met mij mee…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit