In deze restaurants at Julia Roberts in Eat, Pray, Love

 

Ons leuke nieuwe zusje Italiamo kent La dolce vita als geen ander. Natuurlijk willen wij haar beste tips voor het fijnste wat Italië ons te bieden heeft graag met je delen. Deze keer: de restaurants uit Eat, Pray, Love waar Julia Roberts ook aan tafel zat.

 

 

 

Voor nu zit ik in Nederland, zonder tripje richting Bella Italia in het vooruitzicht. Daar moet natuurlijk verandering in komen, maar tot die tijd vind ik het altijd heerlijk om weg te dromen bij verschillende series en films die zich afspelen in Italië. Zo heb ik laatst weer eens Eat, Pray, Love gekeken en daar kreeg ik eerlijk gezegd zó’n honger van. Ik kan niet wachten tot ik weer aan een Italiaans terrasje zit, met een goede pasta of pizza voor mijn neus. Net als Julia Roberts deed. Maar waar at zij eigenlijk in de film? Ik zocht het voor je uit: dit zijn de Italiaanse restaurants uit Eat, Pray, Love.

 

 

1. L’Antica Pizzeria Da Michele, Napels
‘I’m having a relationship with my pizza’ is een quote uit de film waar ik mij persoonlijk heel erg in kan vinden. De pizza in kwestie kwam van dit restaurant, dat in de stad ook voor de film al een echt begrip was; deze pizzeria in Napels waar Julia Roberts eet bestaat al 150 jaar. En misschien wel het allerbeste nieuws: dit restaurant vind je tegenwoordig ook in De Pijp, Amsterdam. Volgens de locals in Napels vind je er de allerbeste pizza van de stad, en je kunt dus zelf testen of dat in Nederland ook het geval is.
L’Antica Pizzeria da Michele – Via Cesare Sersale 1, Napels (in Nederland: Eerste van der Helstraat 72, Amsterdam)

 

2. Santa Lucia, Rome
Vlakbij het Piazza Navona vind je dit restaurantje, waar Julia Roberts’ personage Elizabeth haar maaltijd volledig in het Italiaans bestelt. Ik doe het haar niet na, maar dit restaurant gaat zéker op mijn to visit-list. Het heeft namelijk een waanzinnig leuk terras, de pasta’s zien er al net zo goed uit en ze schenken veel verschillende soorten wijn én cocktails. Ja, die Julia Roberts wist ze wel uit te zoeken, hoor.
Santa Lucia – Largo di Febo 12, Rome

 

3. Ristorante Caffè Domiziano, Rome
Om de hoek van Santa Lucia vind je dit koffietentje, waar Julia koffie probeert te halen maar er nogal moeite mee heeft om haar bestelling er doorheen te krijgen. Zelf mijd ik de zaken op pleinen als Piazza Navona vaak, omdat ik toch bang ben voor de tourist traps… En ik kan je niet beloven dat dit daar niet van is: op Google krijgt deze zaak 2,3 ster. Aiii. Maar goed, pak vooral je Julia Roberts-momentje en haal een koffietje to go.
Ristorante Caffè Domiziano – Piazza Navona 88, Rome

 

4. Antica Trattoria Della Pace, Rome
Als je het écht goed voor elkaar hebt zit je hier misschien wel met een date die minstens net zo knap is als Julia’s leraar, want met hem zit ze in dit restaurant. Ook is dit de plek waar ze haar favoriete Italiaanse woord leert kennen: attraversiamo. Dit restaurant zit tevens om de hoek van Piazza Navona, dus het is wel duidelijk wat de favoriete buurt was van de makers van deze film.
Antica Trattoria Della Pace – Via Della Pace 1, Rome

 

5. Il Gelato di San Crispino, Rome
Als laatste nog een kleine bonustoevoeging; deze ijssalon zit namelijk niet in de film, maar wordt wél in het boek genoemd. Je vindt ‘m vlakbij de Trevifontein, al hebben ze er volgens de locals bij lange na niet het beste ijs van Rome, maar voor een tent op een toeristische plek als de Trevifontein krijgt het een dikke voldoende.
Il Gelato di San Crispino – Via Della Panetteria 42, Rome